Crossover 'Chucky', 'Elm Street' en 'Hellraiser' op komst?

Crossover 'Chucky', 'Elm Street' en 'Hellraiser' op komst?

Het idee is er in elk geval wel.

Max Landis heeft een droomproject bedacht. De scenarist, die we kennen van films als Chronicle, Victor Frankenstein en televisieserie Dirk Gently's Holistic Detective Agency, wil een grote crossover tussen horrorfranchises maken.

Landis sprak met The Nerdist en werd gevraagd of hij een idee had waar hij alles voor over zou hebben om het gemaakt te krijgen. "Ja! Dat waar ik al zes jaar pitches voor houd!" zei Landis vervolgens zonder twijfel. Om daarna met een uitgebreide uitleg te komen.

Het verhaal dat hij bedacht heeft, draait om een tiener die door een rijk echtpaar geadopteerd wordt. Zij nemen hem mee naar hun huis, waar hij ziek wordt en in een coma raakt. In het ziekenhuis wordt hij wakker in een droom en realiseert hij zich dat zijn nieuwe thuis zich op Elm Street bevindt. Vervolgens is er een rol voor Hellraiser-schurk Pinhead die verslagen moet worden door Freddy Krueger, een tienerjongen en Chucky.

Het idee van Landis gaat dieper dan dit, maar wat hem betreft zouden de slechteriken juist de helden van hun film moeten zijn. Volgens Landis zijn tienerslachtoffers die gewoonlijk sneuvelen in de horrorfranchises helemaal niet het centrum van de film, maar juist de schurken.

Overigens kwam Chucky-bedenker Don Mancini al eens met het idee van een crossover tussen Chucky en Nightmare. Wellicht dat als genoeg filmmakers dit willen, het zou kunnen gebeuren. Zouden jullie een crossover van de drie franchises willen zien?

NieuwsFilm

meest populair