Blu-ray preview 'Dunkirk' - Nolans ijzersterke IMAX-oorlogsfilm

Blu-ray preview 'Dunkirk' - Nolans ijzersterke IMAX-oorlogsfilm

En Noland prijst deze aan in 4K.

Met de oorlogsfilm Dunkirk leverde de geliefde regisseur Christopher Nolan een van de originelere en betere zomerfilms van 2017 af. De ontvangst bleek uitstekend en na een wereldwijde omzet van ruim $500 miljoen aan de bioscoopkassa's wordt duidelijk dat veel mensen de film op het witte doek hebben gezien. Binnenkort verschijnt Dunkirk op schijf. Hieronder de details van de Blu-ray uitgave.

In de States verschijnt de High Definition-versie op 19 december op Dvd en Blu-ray. Het Nederlandse schap wordt vermoedelijk al op 6 december bereikt. Warner Bros. geeft ook een 4K-uitgave uit. Hieronder een snelle IMAX Critics tv-spot ter inleiding:


Bonusmateriaal

Het bonusmateriaal op de Nederlandse schijf is nog niet officieel bekend, maar het materiaal voor de Amerikaanse versie is ondertussen online verschenen. Hieronder het overzicht van de extra's die verdeeld zijn over meerdere onderdelen die ook in de film te zien zijn.

Creation: In deze featurettes wordt er vooral gekeken naar de complete realisatie van het oorlogsdrama. Er zijn vier featurettes, met de titels Creation: Revisiting the Miracle, Creation: Dunkerque, Creation: Expanding the Frame en Creation: The In-Camera Approach.

Land: Drie featurettes gaan over de scènes op het land / strand, met de titels Land: Rebuilding the Mole, Land: The Army On the Beach en Land: Uniform Approach.

Air: Met een belangrijk aandeel voor Tom Hardy waren er ook flink wat pakkende scènes te zien in de lucht. Met de titels Air: Taking to the Air en Air: Inside the Cockpit krijgen we te zien hoe deze scènes zijn gerealiseerd.

Sea: Er blijkt ook veel tijd te hebben gezeten in de realisatie van de scènes op zee. Er zijn namelijk vijf featurettes: Sea: Assembling the Naval Fleet, Sea: Launching the Moonstone, Sea: Taking to the Sea, Sea: Sinking the Ships en Sea: The Little Ships.

Conclusion: De laatste twee titels gaan vermoedelijk over onder meer de post-productie, met de titels Conclusion: Turning Up the Tension en Conclusion: The Dunkirk Spirit.

Nolan kijkt uit naar deze uitgave

"Ik ben enthousiast over Dunkirk op 4K UHD met HDR. De film was volledig geschoten op de hoogste resolutie IMAX en 65mm-film. Dit is een fantastisch formaat, met zijn verhoogde resolutie en superieure kleurweergave. Hiermee wordt de impact van Dunkirk thuis maximaal," aldus Nolan over de 4K uitgave. Uiteraard verschijnt er ook een gewone Blu-ray uitgave. Hieronder de cover voor de 4K-editie:

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair