Code rood voor 'Geostorm': enorm miljoenenverlies

Code rood voor 'Geostorm': enorm miljoenenverlies

Een nieuwe flop waait voorbij.

Volgens analisten verkeert Geostorm in zwaar weer; code rood zelfs. De kenners menen dat de rampenfilm van Warner Bros. minimaal $100 miljoen verlies zal draaien. En heel gek is die voorspelling niet.

De in eerste instantie ruim $100 miljoen kostende film van debuterend regisseur Dean Devlin werd tijdens eerste testscreenings gekraakt door het publiek. Het gevolg was dat de film stevige reshoots kreeg, begeleid door Danny Cannon. Uiteindelijk kwam het productiebudget uit op $120 miljoen.

Afgelopen weekend debuteerde de zwak ontvangen rampenfilm (RT = 13%) met een rampzalige $13,7 miljoen aan de Noord-Amerikaanse bioscoopkassa's. Ondanks dat de wereldwijde teller op een wat beter ogende $66,9 miljoen staat, zal de stevige concurrentie van komende weken de film snel doen verdwijnen uit de bioscoopzalen. Alleen een onverwacht groot succes in China zou de film nog enigszins kunnen redden.

Tegenover TheWrap geven de analisten aan dat de film wereldwijd naar verwachting circa $200 miljoen ophaalt, terwijl er minimaal zo'n $300 tot $350 miljoen nodig zou moeten zijn om op break-even uit te komen. Na King Arthur: Legend of the Sword is Geostorm de tweede flop in 2017 voor Warner Bros.



NieuwsFilm

meest populair