Blu-ray review 'Undisputed 4' - Scott Adkins op zijn sterkst

Blu-ray review 'Undisputed 4' - Scott Adkins op zijn sterkst

Lekker matten in High Def.

Regie: Todor Chapkanov | Cast: Scott Adkins (Boyka), Teodora Duhovnikova (Alma), Alon Aboutboul (Zourab), Julian Vergov (Slava) e.a. | Speelduur: 90 minuten | Bioscooprelease: geen

Het origineel van regisseur Walter Hill met Wesley Snipes en Ving Rhames stamt alweer uit 2002 en heel succesvol mag deze vechtfilm niet genoemd worden. Toch zijn er ondertussen al drie vervolgen verschenen en met name Scott Adkins wist de Undisputed-reeks naar een hoger niveau te tillen, zeker voor de fans van de vechtfranchise. Undisputed 4 of Boyka: Undisputed IV redde de bioscoop schermen niet, maar de ontvangst is met een 7,1 op de IMDb helemaal niet verkeerd. DFW bracht de film uit op Blu-ray.

In Undisputed 4 (FT Stercijfer = 6,8) beproeft Boyka zijn geluk in de professionele Europese competitie. Wanneer een van zijn tegenstanders het gevecht met de dood moet bekopen, beseft Boyka dat hij niet alleen voor de titel maar ook voor zijn leven vecht.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: oktober 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8719372005156 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De Blu-ray schijf van Undisputed 4 zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf verschijnen het logo van Dutch FilmWorks, de kijkwijzer (16 jaar) en de trailers van Security, Sniper: Special Ops en I Am Wrath. Er is geen hoofdmenu.

Beeld en geluid

Als we naar de beeldkwaliteit kijken dan valt er niet veel te klagen. De scherpte is doorgaans netjes, als doen close-ups te vlak aan. De kleur is sterk aanwezig en dat maakt het geheel gelukkig wat vrolijker. De nodige vechtscènes zien er over het algemeen prima uit, opnieuw mooi kleurrijk. Al met al netjes, ook wat betreft de zwart-weergave.

Geluid

Van pakkende muzikale ondersteuning, opgeleverd door Steve Edwards, moet de Russische productie het niet direct hebben. Naast wat rapnummers is deze namelijk erg vlak en standaard. Dialoog is verder prima te volgen en van surround effects is niet of nauwelijks sprake.

Bonusmateriaal

Dutch FilmWorks heeft geen extra's toegevoegd. Op buitenlandse uitgaven tref je nog een Behind the Scenes-featurette aan. Deze had op zich wel meegenomen kunnen worden voor de fans, jammer. Hieronder de online featurette 'Go behind the scenes of the Scott Adkins Action Movie':


Voor de fans! Basic Blu-ray uitgave

Scott Adkins was al te zien in Undisputed II: Last Man Standing (2006) en Undisputed 3: Redemption (2010) en nu dus ook in Undisputed IV. Het zijn duidelijk films voor de fans van vechtsport. Adkins past prima in de rol van de krachtige en supersnelle Boyka. De acteur zien we zo af en toe ook in bijrollen in grote Hollywood-films, zoals American Assassin, Doctor Strange, The Legend of Hercules en The Expendables 2.



NieuwsFilm

meest populair