'Onschuldige' Harvey klaagt 'The Weinstein Company' aan

'Onschuldige' Harvey klaagt 'The Weinstein Company' aan

De vrouwenaanrander denkt zijn volgende slag in de rechtbank te slaan.

De van seksuele intimidatie beschuldigde filmproducent Harvey Weinstein heeft een proces tegen zijn oude The Weinstein Company aangespannen; de productiemaatschappij die hij in het verleden zelf met zijn broer Bob heeft opgericht. Weinstein werd daar per direct ontslagen als voorzitter nadat alle verontrustende verhalen over zijn wangedragingen tegenover vrouwen uit het filmvak naar buiten kwamen. 

Gisteren diende zijn advocate de aanklacht en bijbehorende papier in bij de rechtbank. Weinstein wil met spoed kopieën ontvangen van The Weinstein Company van zijn persoonlijke werkdossier en correspondentie, inclusief zijn zakelijke e-mailadres. Ook hoopt hij zo zijn aandeel in The Weinstein Company te kunnen beschermen tegen onjuiste handelingen van het productiebedrijf. 

Deze gegevens heeft de gevallen studiobaas volgens zijn woordvoerder nodig voor zijn eigen verdediging in zijn ontslagzaak en mogelijk voor andere rechtszaken die op dit moment tegen hem lopen of in de toekomst zullen worden aangespannen. Zijn toegang tot deze informatie werd logischerwijs direct geblokkeerd toen hij werd ontslagen, maar daar is Weinstein het dus niet mee eens.

Weinstein denkt namelijk ook dat deze gegevens zijn onschuld in het alsmaar groter wordende Weinstein-schandaal kunnen bewijzen. Momenteel laat de Hollywoodproducent zich behandelen voor zijn wangedragingen in een peperdure kliniek. In New York, Los Angeles en Londen lopen er op dit moment politieonderzoeken tegen hem.

De advocate van Weinstein eist voor 30 oktober een antwoord van The Weinstein Company. Al op 10 november zou de hoorzitting moeten plaatsvinden. Duidelijk wordt in ieder geval dat Weinstein nog steeds geloofd in zijn onschuld en zijn behandeling slechts een show voor de media is.



NieuwsFilm

meest populair