'Amityville: The Awakening' beleeft rampzalige opening

'Amityville: The Awakening' beleeft rampzalige opening

Nog geen 1.000 dollar in het openingsweekend.

Sinds kort is Amityville: The Awakening op Dvd te koop. In de Verenigde Staten was de film al te zien in de Google Play Store, maar nog niet in de bioscoop. Dat was afgelopen weekend wel het geval, maar heel goed deed de film van Weinstein-dochter Dimension Films het niet.

De productie met hoofdrollen voor Jennifer Jason Leigh, Cameron Monaghan en Bella Thorne draaide op tien schermen en haalde maar liefst 742 dollar op. Dat is gemiddeld dus 74 dollar en 20 cent per zaal waar de film te zien was. Daarmee ging de film in première op de 59ste plek in de Amerikaanse bioscopen, en is het een van de slechtste premières ooit.

Ter vergelijking: The Square ging dit weekend op twee schermen in première en haalde per scherm 38.000 dollar op. Dat is dus veel meer dan de film van The Weinstein Company. Overigens wordt Amityville wel gered door de internationale prestaties: wereldwijd was deze goed voor 7,2 miljoen dollar. Daarmee is het alsnog een minisucces (ook omdat het een goedkope film was om te maken).



NieuwsFilm

meest populair