The Square

The Square (2017)

Satirisch drama van Ruben Östlund zit barstensvol ideeën over onze samenleving. Hilarisch, complex, vreemd en onvergetelijk!
play

7,2 details

  • 142 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Zweden
  • Duitsland
  • Frankrijk
  • Denemarken
142 Min Zweden

In The Square is de manager van een modern museum verantwoordelijk voor een tentoonstellingsruimte die een nieuwe installatie herbergt waar de mensen een symbolische ruimte aangeboden wordt waar alleen goede dingen gebeuren. Omdat de bezoekersaantallen van het museum tegenvallen, huurt hij een pr-firma in om reclame te maken maar de publiciteitscampagne loopt uit de hand en veroorzaakt een onvoorziene publieke opschudding. Vanaf augustus verschijnt de film in de wereldwijde filmhuizen.

Regie
Ruben Östlund
Cast
Elisabeth Moss, Dominic West, Claes Bang, Terry Notary, Annica Liljeblad, Mikael Olsson, Marina Schiptjenko, Linda Anborg, Emelie Beckius, Peter Diaz, Sarah Giercksky, John Nordling, Christopher Læssø, Jan Lindwall, Lilianne Mardon, Sofie Hamilton, Daniel Hallberg, Martin Sööder, Elijandro Edouard, Kolya Hardy, Lise Stephenson Engström, Robert Hjelm.
Release
20.05.2017
Release NL
09.11.2017
Release DVD
27.02.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Ruben Östlund | Cast: Claes Bang (Christian), Elisabeth Moss (Anne), Dominic West (Julian), Christopher Læssø (Michael), Terry Notary (Oleg), e.a. | Speelduur: 142 minuten | Jaar: 2017

Ruben Östlund is een meester in het creëren van scènes die een gevoel van plaatsvervangende schaamte oproepen. De Zweedse regisseur maakte onder meer het in 2014 verschenen Turist. In dit satirische drama werd een man het mikpunt van spot nadat hij in blinde paniek op de vlucht sloeg voor een naderende lawine en zijn gezin in de steek liet. Om weer in de gunst van zijn vrouw en kinderen te komen deed hij diverse lijmpogingen, waardoor een hoop pijnlijke, maar hilarische situaties ontstonden. The Square is in veel opzichten de overtreffende trap van Östlunds eerdere werk en dat is positief.

Centraal staat Christian, een man die stiekem best trots is op het feit dat hij de curator van een museum in Stockholm is geworden. Met behulp van een conceptueel kunstwerk wil hij de aandacht vragen voor wat meer medemenselijkheid in de wereld. Het kunstwerk in kwestie bevindt zich op de binnenplaats van het museum en is getiteld 'The Square'. Iedereen die binnen de lichtgevende lijnen van dit vierkant gaat staan heeft dezelfde rechten en plichten. Een bijkomende gedachte is dat men hulp kan vragen aan voorbijgangers, die op hun beurt 'verplicht' zijn om hulp te verlenen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Square Nieuwsberichten