Titel nieuwe Miyazaki lijkt onthuld

Titel nieuwe Miyazaki lijkt onthuld

En dat zegt iets over het plot!

Oscar-winnend regisseur Hayao Miyazaki is onlangs teruggekomen uit pensioen, om te werken aan een nieuwe film. Daarover was vrijwel niets bekend, tot vandaag. De titel van de film, en daarmee mogelijk ook het plot, lijken door de site Japan Today onthuld te zijn.

Volgens anonieme bronnen van die site, zal de nieuwe Miyazaki de titel Kimitachi wa Do Ikura ka dragen, wat zich laat vertalen als Hoe leef je?. De film zou gebaseerd zijn op het gelijknamige boek van Genzaburo Yoshino uit 1937. De bronnen stellen dat het boek een significante rol krijgt in de film.

Centraal daarin staat de psychologische groei van een tienerjongen, die door interacties met zijn beste vrienden en zijn oom langzaamaan volwassen wordt. Wellicht dat de film een soortgelijk verhaal volgt, of in elk geval iets vertelt dat daarop zal lijken.

Regisseur Miyazaki blijkt de film te maken als vaarwel aan zijn neefje, om te laten zien dat hij misschien wel bijna klaar is met het leven, maar alsnog altijd zal blijven bestaan in de dingen die hij gemaakt heeft. Het zal nog drie tot vier jaar duren voordat de nieuwe Miyazaki in de bioscoop te zien is.



NieuwsFilm

meest populair