Blu-ray review: 'Baywatch' - terug naar oud succes?

De franchise is weer terug, maar nu in filmvorm.

Regie: Seth Gordon | Cast: Dwayne Johnson (Mitch Buchannon), Zac Efron (Matt Brody), Priyanka Chopra (Victoria Leeds), Alexandra Daddario (Summer Quinn), Kelly Rohrbach (CJ Parker) e.a. |Release: 1 juni 2017 | Speelduur: 119 minuten
Tussen 1989 en 1999 was Baywatch te zien, een serie die in eerste instantie na één seizoen tot een einde kwam, maar waar vervolgens opnieuw leven ingeblazen werd, waarna de show een van de best bekeken series ooit werd. Geen wonder dus dat in deze tijden van revivals, er een volwaardige Baywatch-film gekomen is.

De film is nu op Blu-ray te koop, waar twee versies op te zien zijn: de featured film en de extended version. In beide versies staat Emerald Bay centraal. Daar proberen Mitch Buchannon en zijn team van strandwachten de stranden veilig te houden. Maar ze hebben nieuwe strandwachten nodig en vinden onder meer een voormalig Olympisch zwemmer voor dienst. Het geheel is amusant, maar niet enorm grappig.

Op RottenTomatoes scoort de film gemiddeld een 4. 19 procent van de critici was maar positief en heel veel is dat natuurlijk niet. Die ontvangst komt vooral omdat "de charme van het origineel" niet gevangen wordt. Dat vond zijn weerslag in de box office, al was de R-Rated komedie wel winstgevend. Het budget bedroeg 69 miljoen dollar en de verdienste is wereldwijd 177 miljoen dollar.


Bekijk de afbeelding

Media: 1x Blu-ray | Video: 2.39:1 | Audio: Dolby Atmos: Engels / Dolby Digital 5.1: Frans, Italiaans, Spaans | Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Deens en meer | Retail release: 25 oktober 2017 | EAN: 5-053083-124670 | Met dank aan: Paramount
Baywatch wordt aangeleverd in een standaard Blu-ray keepcase. Voorop zien we de zes hoofdpersonen tegen de achtergrond van een gigantische golf. Achterop de synopsis en de gebruikelijke details. Maak je de hoes open, tref je enkel de schijf aan met daarop de twee versies van de film, evenals de extra's.

Beelden en audio

Of je de film nou leuk vindt of niet, de beelden en audio zijn wel fantastisch. Chapeau voor Paramount dus, dat gekozen heeft voor een enorm goede uitgave. De digitaal opgenomen film is erg detailrijk, waarbij kleuren gewoonlijk natuurlijk zijn. Zo is het rood van de badpakken van de dames die over het strand rennen erg mooi. Maar ook vallen de details op, waarbij de kleinste haartjes te zien zijn.

De audio is minstens net zo goed, wat ook mag met deze Atmos-soundtrack. Dialoog is altijd goed te verstaan, maar ook goed uitgebalanceerd met aanvullend geluid. Zo zijn muziek en achtergrondgeluiden ook mooi en van alle kanten te horen. Kortom: wat beeld en audio betreft kan het bijna niet beter.

Extra's

De extra's zijn iets minder. Er zijn vier toevoegingen (buiten de vijf minuten langer durende filmversie). Zo is er Meet the Lifeguards, een twintig minute durende mini-documentaire waarin naar de cast en de personages gekeken wordt. Continuing the Legacy kijkt in tien minuten naar het succes van de televisieserie. Dan zijn er nog de Stunts & Training waarin naar de voorbereidingen voor de belangrijkste stunts gekeken wordt en de Deleted & Extended Scenes, die eveneens tien minuten duren.

Slappe film, maar geweldige uitgave

Baywatch is een slappe film. Maar Paramount Pictures heeft desondanks gekozen voor de best mogelijke uitgave. Audio en beelden zijn van hoge kwaliteit en erg gedetailleerd. Iets minder interessant zijn de extra's, al is het verder gewoon prima. Vond je de film amusant, of wil je hem nog zien, krijg je in elk geval wel een prachtige uitgave.



NieuwsFilm

meest populair