Pestkoppen sloegen 'tomboy' Winona Ryder tot bloedens toe

Pestkoppen sloegen 'tomboy' Winona Ryder tot bloedens toe

De 'Stranger Things 2' actrice vertelt over haar duistere verleden.

Actrice Winona Ryder maakte vorig jaar een fantastische comeback met haar rol als hysterische moeder in de populaire Netflix-serie Stranger Things. Ryder is ook weer in het tweede seizoen te zien, dat onlangs in première ging. Stranger Things vertelt het duistere verhaal over een groep scholieren, maar zelf blijkt Ryder vroeger ook duistere tijden te hebben beleefd op school. Ryder werd vroeger namelijk flink gepest op school, omdat ze graag jongenskleding droeg.

"Toen ik in de toiletruimte stond, hoorde ik ineens mensen achter me. Ze scholden me uit voor lesbienne. Toen grepen ze me vast en vervolgens sloegen mijn hoofd tegen een kluisje aan," vertelt Ryder over haar verschrikkelijke ervaring in haar jeugd onlangs tijdens een interview. Helaas bleken haar pesters het niet te kunnen laten bij één klap. Ryder vervolgt: "Ik viel op de grond en toen begonnen ze kei- en keihard tegen me aan te schoppen. Ik moest naar de dokter om de wonden te laten hechten."

Een pijnlijk moment voor de actrice en ook een moment dat ze nooit is vergeten. Jaren na het incident, toen ze inmiddels was doorgebroken als actrice, kwam Ryder een van de pestkoppen tegen in een koffiezaak. Ryder herkende de vrouw toen zij aan de actrice een handtekening vroeg. "Een vrouw schreeuwde dolenthousiast naar me of ze misschien een handtekening van me mocht, maar ik herkende haar en heb haar herinnerd aan haar gruwelijke daden toen ze een kind was. Ik heb haar gezegd dat ze op kon donderen," vertelt een inmiddels zelfverzekerde Ryder.



NieuwsFilm

meest populair