Nieuwe 'Star Wars'-trilogie officieel aangekondigd!

Nieuwe 'Star Wars'-trilogie officieel aangekondigd!

Deze komt los te staan van de Skywalker Saga.

Via de officiële Star Wars-website is een compleet nieuwe Star Wars-filmtrilogie aangekondigd. Regisseur Rian Johnson van het aanstaande Star Wars: The Last Jedi zal de nieuwe trilogie gaan bedenken en hij zal het eerste deel schrijven en regisseren.

De nieuwe trilogie komt los te staan van de Skywalker Saga, welke als een rode draad loopt door Episode I - IX. Johnston zal nieuwe personages introduceren uit een uithoek van de Melkweg, welke nog niet is ontdekt. Ook producent Ram Bergman zal een belangrijke rol vervullen bij de realisatie van de nieuwe trilogie.

"We hebben allemaal genoten om met Rian aan The Last Jedi te werken," aldus Kathleen Kennedy, baas van Lucasfilm, in de officiële aankondiging. "Hij is een creatieve kracht en om hem The Last Jedi vorm te zien geven, van begin tot eind, was één van de hoogtepunten uit mijn carrière. Rian gaat waanzinnige dingen doen met het blanco canvas van deze nieuwe trilogie."

"We hebben de tijd van onze levens gehad tijdens de samenwerking met Lucasfilm en Disney voor The Last Jedi," aldus Johnson en Bergman in een gezamenlijk statement. "Star Wars is de grootste moderne mythologie en we voelen ons zeer gelukkig om hieraan een bijdrage te leveren. We kunnen niet wachten om door te gaan met deze nieuwe reeks films."

Met deze stap geven Walt Disney en Lucasfilm aan enorm vertrouwen te hebben in Johnson. En het lijkt erop dat de studio's in hun nopjes zijn met The Last Jedi. Na dit achtste deel volgt eind 2019 J.J. Abrams' Star Wars IX en door de keuze in te zetten op een nieuwe trilogie lijkt IX een definitief einde te worden voor de bekende Skywalker Saga.



NieuwsFilm

meest populair