Algemeen

Geen 'Pinocchio' voor Guillermo Del Toro

Zijn Pinokkio zal geen echte jongen worden.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Kaj van Zoelen om 18:07 in Algemeen
Guillermo Del Toro heeft de neiging om bij heel veel projecten tegelijk betrokken te raken. Waarvan sommigen daadwerkelijk ook gemaakt worden, maar anderen in de vergetelheid raken doordat Del Toro er niet genoeg tijd voor heeft. Het lijkt er op dat zijn Pinokkio-project in die laatste categorie valt. Del Toro heeft inmiddels bevestigd dat zijn Pinocchio film officieel geannuleerd is. Pinocchio zou een stop-motion animatie film met een duistere versie van het bekende verhaal worden.

Toen Pinocchio voor het eerst aangekondigd werd, was Del Toro nog vol enthousiasme om deze film samen met de Jim Henson Company te maken, gebaseerd op het boek van Gris Grimly, die een versie van Pinokkio schreef. Volgens Del Toro bracht Grimly het perverse en enge van het oorspronkelijke verhaal terug in zijn versie, dat we dankzij Disney vergeten zijn.

Maar nu zegt Del Toro dat zijn Pinokkio nooit een echte jongen zal worden: ''Het gaat niet gebeuren. Maar het idee was om Pinokkio te doen tijdens de opkomst van het fascisme in Italië, met Mussolini. Het was een goede tijd om te discussiëren over een pop of een mens zijn, maar er zit geen leven meer in.''

Wel is er net een nieuwe trailer van zijn nieuwste film The Shape of Water verschenen, die je hier kunt bekijken.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NoahMeeuws

Avatar

Nou die versie van Disney was anders eng genoeg hoor..

Spider-fan

Avatar

Hij zou ook een film maken met Clive Barker ooit (Born getiteld) die er ook nooit is gekomen. Het zou beter zijn als men projecten pas aankondigt wanneer ze er ook daadwerkelijk komen. Wat is het nut sowieso om het zo vroeg aan te kondigen - als het daadwerkelijk gemaakt wordt, is vroeg genoeg om het publiek er warm voor te krijgen.

Thiver

Avatar

Ach, we hebben altijd de Roberto Benigni-versie nog... ;)

nieuwslaatste nieuws

meest populair