Ashley Judd wacht miljoenendeal voor boek over seksuele intimidatie Harvey Weinstein

Ashley Judd wacht miljoenendeal voor boek over seksuele intimidatie Harvey Weinstein

Judd werd in de beginjaren van haar carrière herhaaldelijk lastiggevallen door studiobaas Weinstein.

Actrice Ashley Judd is fanatiek op zoek naar een uitgeverij om haar nog te schrijven boek uit te brengen over haar ervaringen met de gevallen Hollywoodproducent Harvey Weinstein. Judd was één van de vrouwen die met haar verhaal de schoonmaakbal aan het rollen bracht in de Amerikaanse filmwereld. Het is daarmee ook één van de meest besproken nieuwsitems van de afgelopen maanden geworden. Heel gek is het dan ook niet dat uitgeverijen een ware biedingsoorlog zijn gestart om de rechten te krijgen van Judd's memoires.

Judd bracht samen met zeven andere vrouwelijke collega's de jarenlange seksuele intimidatie van studiobaas Weinstein aan het licht in een veelbesproken artikel in The New York Times. Weinstein zou Judd in de beginjaren van haar carrière voor een zakelijk meeting hebben uitgenodigd in een hotel, waar hij de piepjonge actrice opwachtte met niets anders dan een badjas aan. Ook zou hij haar hebben gevraagd om naar hem te kijken terwijl hij onder de douche stond.

Er is al veel gezegd en geschreven over deze nare gebeurtenis, maar Judd wil haar verhaal nog gedetailleerder kwijt in een eigen boek. De 49-jarige actrice zou inmiddels al meerdere uitgeverijen hebben benaderd, zo melden insiders, en er zou een ware oorlog zijn ontstaan om de rechten van haar werk. Judd zou zelfs een vooruitbetaling van maar liefst $1 miljoen tegemoet kunnen zien.

Judd schreef al eens eerder een boek ('All That Is Bitter & Sweet') over haar jeugd. Dat werk werd een ware bestseller, dus dat er nu een hoop uitgeverijen in de rij staan voor haar volgende boek, is geen enorme verrassing. Het 'Weinstein-schandaal' heeft veel stof doen opwaaien, dus de kans is groot dat haar nieuwe memoires ook weer flink zullen verkopen.

Wellicht ziet Judd het schrijven van een memoires ook wel als een vorm van therapie om de nare gebeurtenissen van zich af te schrijven. Recent vertelde Judd namelijk nog in een interview dat zij te kampen heeft met een zware depressie, maar dat zij wel hoopvol richting de toekomst kijkt.

Wanneer we het boek van Judd kunnen verwachten, is nog niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair