Algemeen

Tarantino's nieuwste draait niet om Charles Manson

Maar wordt meer een raamvertelling.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 10:16 in Algemeen
De laatste tijd hoorden we dat regisseur Quentin Tarantino zijn negende film om moordenaar Charles Manson en zijn bende zou laten draaien. Het was intrigerend, want Tarantino staat erom bekend het niet zo nauw te nemen met de werkelijkheid in zijn films. Maar nu blijkt dat de film niet om Manson gaat draaien, maar om het jaar 1969.

"Ik lees veel dat het scenario draait om Charles Manson en de moorden die hij pleegde, maar dan zou Inglourious Basterds om Adolf Hitler draaien, terwijl de Nazileider hooguit in twee scènes zat," aldus Tarantino tegenover IndieWire. Volgens Tarantino draait de film echt om het jaar 1969.

Dat maakt het een interessant project. Vermoedelijk gebruikt de regisseur de daden van Manson en zijn bende om een breder verhaal te vertellen. Precies dat deed Tarantino ook met Inglourious Basterds, die zich afspeelde tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar in een ander universum.

Overigens was Manson, voordat hij een gestoorde crimineel werd en in de gevangenis belandde, iemand die in Hollywood bekend was. Hij ging om met filmsterren en rocksterren, dus wellicht dat Tarantino de film juist hierom wil gaan laten draaien. Dat zou zijn op een na laatste film mogelijk veel interessanter maken, want in 1969 beging de Manson-family diverse moorden, waaronder die op Sharon Tate.

Verwacht wordt dat, zodra Tarantino een nieuwe studio gevonden heeft, de casting officieel kan beginnen. Onder meer Margot Robbie, Leonardo DiCaprio en Samuel L. Jackson zouden in het ensemble te zien zijn.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Akke Moeka Hara

Avatar

Lijkt me een beetje op Summer of Sam, ook een beetje raam vertelling over jonge lui in de Bronx en de son of sam moordenaar, beide komen niet met elkaar in contact trouwens.
Maar wel leuke rollen van Mira Sorvino, Leguizamo, D'Onofrio, en Adrian Brody.
Zijn wel heerlijke films met dat open perspectief en stukje cultuur.

Moviemagic

Avatar

"Ik lees veel dat het scenario draait om Charles Manson en de moorden die hij pleegde...


Charles Manson heeft niemand vermoord.

Steve-O

Avatar

Moet zeggen dat ik het nu wel interessanter vind. Ben erg benieuwd wie hij uiteindelijk gaat casten. Ik neem aan dat hij sowieso weer met Richardson gaat samenwerken. Hoop eerlijk gezegd ook weer op 65mm.

Dirk Diggler

Avatar

@moviemagic
...uuuh ja dat zegt Manson zelf ja, sowieso heeft hij de opdracht gegeven en was ook op plekken van de moorden. Hij zit niet voor Jan L*l vast.

Master Of Films

Avatar

Moviemagic "Charles Manson heeft niemand vermoord."
Beter gezegd. Het is nooit bewezen dat Charles Manson zelf iemand heeft vermoord. Uiteindelijk is hij wel veroordeeld als convicted mass murderer.

Timothy

Avatar

Billy Crudup heeft sowieso weg van Manson en is een goede acteur, dus hopelijk staat hij op de shortlist.

Ed Crane

Avatar

FT "Overigens was Manson, voordat hij een gestoorde crimineel werd en in de gevangenis belandde, iemand die in Hollywood bekend was. Hij ging om met filmsterren en rocksterren,"

"voordat?" Manson was daarvoor ook al lang een gestoorde crimineel en had er toen ook al heel wat tijd in de gevangenis opzitten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair