Tarantino's nieuwste draait niet om Charles Manson

Tarantino's nieuwste draait niet om Charles Manson

Maar wordt meer een raamvertelling.

De laatste tijd hoorden we dat regisseur Quentin Tarantino zijn negende film om moordenaar Charles Manson en zijn bende zou laten draaien. Het was intrigerend, want Tarantino staat erom bekend het niet zo nauw te nemen met de werkelijkheid in zijn films. Maar nu blijkt dat de film niet om Manson gaat draaien, maar om het jaar 1969.

"Ik lees veel dat het scenario draait om Charles Manson en de moorden die hij pleegde, maar dan zou Inglourious Basterds om Adolf Hitler draaien, terwijl de Nazileider hooguit in twee scènes zat," aldus Tarantino tegenover IndieWire. Volgens Tarantino draait de film echt om het jaar 1969.

Dat maakt het een interessant project. Vermoedelijk gebruikt de regisseur de daden van Manson en zijn bende om een breder verhaal te vertellen. Precies dat deed Tarantino ook met Inglourious Basterds, die zich afspeelde tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar in een ander universum.

Overigens was Manson, voordat hij een gestoorde crimineel werd en in de gevangenis belandde, iemand die in Hollywood bekend was. Hij ging om met filmsterren en rocksterren, dus wellicht dat Tarantino de film juist hierom wil gaan laten draaien. Dat zou zijn op een na laatste film mogelijk veel interessanter maken, want in 1969 beging de Manson-family diverse moorden, waaronder die op Sharon Tate.

Verwacht wordt dat, zodra Tarantino een nieuwe studio gevonden heeft, de casting officieel kan beginnen. Onder meer Margot Robbie, Leonardo DiCaprio en Samuel L. Jackson zouden in het ensemble te zien zijn.



NieuwsFilm

meest populair