Universal Pictures wil horror/thrillerboek 'Final Girls' verfilmen

Universal Pictures wil horror/thrillerboek 'Final Girls' verfilmen

Zijn de vrouwelijke overlevenden van massamoorden hun leven niet meer zeker?

Hoewel een final boy ook niet ongekend is, staan slashers meestal bekend om hun final girls - het laatste opgejaagde, vrouwelijke personage dat niet met zich laat sollen en de onsterfelijke, hakbijl zwaaiende, gemaskerde psychopaat te lijf gaat. Het horrorgenre levert bijwijlen nog weleens een nieuwe film op, maar niet zo vaak. Voornamelijk gaat het dan om een parodie. Universal Pictures bezit zulke plannen eveneens, al zal de film een stuk serieuzer worden. Ze hebben zojuist de filmrechten van het boek Final Girls binnengehaald, een thriller van Riley Sager (schuilnaam).

Het verhaal volgt studente Quincy Carpenter. Tien jaar geleden ging ze op vakantie in de bossen met vijf vrienden, maar was uiteindelijk de enige die terugkeerde na een filmachtige slachtpartij. In een oogwenk behoorde ze tot een groep mensen waar niemand lid van wil zijn - de tot de pers benoemde Laatste Meisjes. Jonge meiden die een aanvaring met een seriemoordenaar hebben weten te overleven.

Lisa - die negen schoolvrienden verloor door een schoolverlater met een mes - en Sam - die het tegen de Sack Man heeft opgenomen tijdens haar dienst - horen er ook bij. Alle drie proberen ze hun nachtmerries achter zich te laten. Ondanks de vele pogingen van de media hebben ze elkaar nooit ontmoet. Maar dan, wanneer het eindelijk goed lijkt te gaan met Quincy, ontdekt men dat het eerste Laatste Meisje overleden is - teruggevonden in haar badkuip met de polsen doorgesneden. Een moment van zwakte? Of schuilt er meer achter? Sam's plotselinge aankomst voorspelt in ieder geval weinig goeds.

Final Girls wordt een project van Anonymous Content (tv-series Mr. Robot, 13 Reasons Why) en Sugar23. Of de film dezelfde titel als het boek krijgt is niet vermeld. Vermoedelijk wel, al zal het wat verwarring creëren met andere horrorfilms zoals Final Girl en The Final Girls. Voorlopig zal de horror nog niet uitkomen - eerst zal men een script moeten regelen. Liefhebbers van het bovenstaande kunnen Sager's boek aanschaffen, welke in Nederland is uitgebracht als De Laatste Meisjes.



NieuwsFilm

meest populair