Makers 'Paddington' aan de slag met andere klassieker

Het team staat in de startblokken klaar om een nieuwe succesvolle familiefilm te produceren.

Op dit moment scoort de familiefilm Paddington 2, het vervolg op de film over de ietwat sullige beer Paddington uit 2014, ontzettend goed aan de Britse bioscoopkassa's. Reden genoeg voor de makers achter deze gezinsprent om alvast aan de slag te gaan met de verfilming van een andere bekende kinderklassieker, namelijk 'Magic Faraway Tree', een avontuurlijk boek van schrijfster Edin Blyton. Magic Faraway Tree (1943) wordt daarmee voor het eerst verfilmd!

Het project kwam voor het eerst aan het licht in 2014, toen het productiebedrijf Neal Street Productions, van regisseur Sam Mendes en filmproducente Pippa Harris, aankondigde het boek van Blyton naar het grote scherm te brengen. Nu, zo'n drie jaar later, hebben StudioCanal, de Europese studio achter de Paddington-films, en scriptschrijver Simon Farnaby, die Paddington 2 heeft geschreven, zich bij het project gevoegd.

Blyton, wiens boeken op vele nachtkastjes hebben gestaan van vele generaties Britse schoolkinderen, schreef in totaal vier boeken in haar Faraway Tree-reeks. Magic Faraway Tree is het tweede werk uit de geliefde boekenserie. De verhalen spelen zich af in een betoverd bos waar een bijzondere boom groeit; een boom zo hoog dat hij boven de wolken uitsteekt en zo hoog dat er zelfs huisjes in kunnen staan. Ontdekt door de kinderhelden van de reeks, vormen deze speciale boom en het magische bos de achtergrond van een hoop avonturen.

Neal Street Productions heeft overigens de rechten van alle vier de kinderboeken gekocht, dus wellicht is men van plan om ook meerdere films over de 'Faraway Tree' te maken. Wanneer de eerste film, Magic Faraway Tree dus, precies in de bioscoop moet verschijnen, is nog niet bekend. De werkzaamheden aan dit volgende familieavontuur zijn immers pas net begonnen.



NieuwsFilm

meest populair