Algemeen

Regisseur vindt reden waarom 'Ghostbusters' reboot flopte

Het lag aan een deel van het publiek.

door Bram de Groot om 08:43 in Algemeen
Het had een start van een nieuwe franchise moeten worden, maar dat realiseerde Ghostbusters niet. De film flopte en regisseur Paul Feig kan een vervolg wel vergeten, ondanks dat hij blij is met het resultaat. Waarom de reboot niet slaagde? Feig denkt het te weten.

De "vrouwelijke" Ghostbusters-reboot werd wisselend ontvangen en haalde een kleine $230 miljoen op aan de wereldwijde bioscoopkassa's, bij een budget van zo'n $144 miljoen. Volgens Feig pakte de score niet hoger uit doordat de film een "rechtszaak" werd.

"Ik denk dat het ons een beetje belemmerd heeft doordat de film een soort van rechtszaak werd," aldus Feige tegenover Vulture. "Ik denk dat een deel van ons publiek daardoor waren van 'Wat is dit nou? We willen niet naar een rechtzaak. We willen gewoon een film zien'."

"Het was een grote teleurstelling dat de film het niet beter deed, aangezien ik de film echt goed vind," voegde Feig toe. "Het is geen perfecte film. Geen van mijn films zijn perfect. Ik vond het gaaf wat we ermee deden. Het was enkel bedoeld om mensen te vermaken." Dat de film gevoelig lag bij de fans van de oude films blijkt Feig te snappen: "De tieners kijken er gewoon naar, zonder dat ze enige bagage meenemen."

In de film van Sony Pictures namen Kristen Wiigs Erin Gilbert, Melissa McCarthy's Abby Yates, Kate McKinnons Jillian Holtzmann en Leslie Jones' Patty Tolan de plaats in van de vier bekende geestenjagers uit de films uit 1984 en 1989.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ed Crane

Avatar

Dat de film flopte ligt inderdaad voor een deel aan het publiek. Aan dat deel van het publiek dat niet kwam opdagen ;)

Sunspot

Avatar

Teveel mensen zijn gewoon niet geinteresseerd in dat clubje vrouwelijke spookjagers, zien er ook niet uit, totaal niet grappig ook.

Denk dat de trailers ook een grote rol hebben gespeeld, was gewoon niet aantrekkelijk, gewoon NEE.

Xenolicker

Avatar

Helaas kom ik de Bluray 3D nooit meer tegen in de winkels maar dit is een film waar ik erg naar uitkijk.

benjamin

Avatar

Als mensen dit al anders hadden opgevat, ligt dat toch ook wel aan de bizarre houding van de cast en makers tijdens de promocampagne. Maar verder lijkt dat vooral een combinatie van matige marketing en een te hoog budget deze film de das hebben omgedaan.

Ed Crane

Avatar

Mee eens dat het budget onbegrijplijk hoog was. Dat had de oorspronkelijke film ook niet nodig.

Ereptile

Avatar

Misschien komt het omdat:
Niemand hier op zat te wachten.
Deze reboot enorm overbodig is geweest.
De trailer al zware kritiek over zich heen kreeg.
De humor in de film gewoon slecht is.
En een regisseur die blijkbaar het publiek nu de schuld geeft.

Als de film een hit was geworden, had hij alleen zichzelf geprezen met het geweldige resultaat...

aintiastinker

Avatar

De film bestond voornamelijk uit slechte montage en niet grappige improvisatiegrapjes. Misschien was het gewoon een slechte film?

GreenHornet

Avatar

keek de film alleen voor Kristen Wiig en Kate McKinnon Smiley face

Artificialis

Avatar

Vrouwen die mannen nadoen door lomp en dom te doen zijn gewoon niet grappig. Niemand zit op dit stuntelijke geklungel van een stelletje wijven te wachten. Zo'n film als deze werkt alleen wanneer de oorspronkelijke cast wordt teruggebracht.

SeanDeNiro

Avatar

Zelfs de cameos van Weaver & Murray sloegen nergens op.
Totaal niet grappig, magisch of onderhoudend. Een moderne film zonder ziel. Een 4 voor de moeite.

Moviemagic

Avatar

Het kon niet liggen aan die geforceerde 'humor' of het vlakke verhaallijntje. Waarschijnlijk ook niet aan die slechte karakters die ook nog eens door het vlakke verhaallijntje niet bepaald indruk maakte. In ieder geval is er 1 persoon die de film goed vond en dat is Paul Feig zelf.

Spider-fan

Avatar

Ik vond er totaal geen vernieuwing in zitten. Het was gewoon de eerste film, maar nu met vrouwen en veel flauwer. Als je een reboot maakt moet je er toch meer vernieuwing in aanbrengen.
Overigens hoeft de orginele cast (gedeeltelijk) terug brengen niet te betekenen dat het ineens goed wordt: kijk maar naar Blues Brothers 2000 die ook slecht was en waarin Dan Aykroyd (en regisseur John Landis) terugkwam.
De magie van een filmklassieker evenaren is erg moeilijk - het waren destijds de juiste mensen die op het juiste moment samen kwamen met het juiste script: daar zit veel geluk bij wat je niet zomaar herhaalt.

jochemwijma

Avatar

Ja, ik snap wel dat je je eigen film goed vindt. Maar leg de schuld dan niet bij het publiek, en maak gewoon een goede Ghostbustersfilm die ook bij het 'oudere' publiek goed valt.

Goku32

Avatar

Dit was een gare film vergelijken met het originelen en deel 2. Was dit gewoon poep. De reden was niet eens dat het door vrouwen werd gespeelt. Maar het kwam puur omdat het meer een comedy geworden is met flauwe domme grappen in die film. Helemaal geen leuke humor of zo

Duck-Twacy

Avatar

Hollywood crap; that's why

NieuwsFilm