Regisseur vindt reden waarom 'Ghostbusters' reboot flopte

Het lag aan een deel van het publiek.

Bram de Groot 21 november 2017 08:43 in Algemeen
Het had een start van een nieuwe franchise moeten worden, maar dat realiseerde Ghostbusters niet. De film flopte en regisseur Paul Feig kan een vervolg wel vergeten, ondanks dat hij blij is met het resultaat. Waarom de reboot niet slaagde? Feig denkt het te weten.

De "vrouwelijke" Ghostbusters-reboot werd wisselend ontvangen en haalde een kleine $230 miljoen op aan de wereldwijde bioscoopkassa's, bij een budget van zo'n $144 miljoen. Volgens Feig pakte de score niet hoger uit doordat de film een "rechtszaak" werd.

"Ik denk dat het ons een beetje belemmerd heeft doordat de film een soort van rechtszaak werd," aldus Feige tegenover Vulture. "Ik denk dat een deel van ons publiek daardoor waren van 'Wat is dit nou? We willen niet naar een rechtzaak. We willen gewoon een film zien'."

"Het was een grote teleurstelling dat de film het niet beter deed, aangezien ik de film echt goed vind," voegde Feig toe. "Het is geen perfecte film. Geen van mijn films zijn perfect. Ik vond het gaaf wat we ermee deden. Het was enkel bedoeld om mensen te vermaken." Dat de film gevoelig lag bij de fans van de oude films blijkt Feig te snappen: "De tieners kijken er gewoon naar, zonder dat ze enige bagage meenemen."

In de film van Sony Pictures namen Kristen Wiigs Erin Gilbert, Melissa McCarthy's Abby Yates, Kate McKinnons Jillian Holtzmann en Leslie Jones' Patty Tolan de plaats in van de vier bekende geestenjagers uit de films uit 1984 en 1989.

NieuwsFilm