'Valerian'-vervolg is mogelijk

'Valerian'-vervolg is mogelijk

Mits het goedkoper wordt en de thuismediaverkopen het goed doen.

Met het budget van 177,2 miljoen dollar en een wereldwijde opbrengst van 225 miljoen dollar, kan je Valerian and the City of a Thousand Planets veel noemen, maar geen box office succes. Dat terwijl het een ambitieuze film was van regisseur Luc Besson, die er vooral bloedmooi uitzag.

Besson laat nu weten de tweede film goedkoper te willen maken dan de eerste. Als dat vervolg er komt in elk geval. "De prijs hangt af van het verhaal. Het verhaal van de tweede is minder duur. Het derde is ongeveer hetzelfde als de eerste. Het hangt af van het verhaal, de prijs gaat niet omhoog omdat je dat wilt. Het hangt af van wat je zegt. Maar de tweede is minder duur."

Dat komt doordat het verhaal, zoals Besson dat voor ogen heeft, kleinschaliger is. "Het verhaal is anders. En er zijn wat elementen die we van de eerste kunnen gebruiken, waar we nu meer kennis van hebben." Die lagere prijs moet ook wel, als de regisseur kans wil maken terug te keren naar zijn geliefde fantasiewereld.

Valerian is de duurste Europese film ooit gemaakt en kon alleen betaald worden doordat de risico's enorm gespreid waren. De toekomst van de franchise hangt nu af van de prestaties op thuismedia.



NieuwsFilm

meest populair