Algemeen

'Valerian'-vervolg is mogelijk

Mits het goedkoper wordt en de thuismediaverkopen het goed doen.

door Jim Pedd om 10:43 in Algemeen
Met het budget van 177,2 miljoen dollar en een wereldwijde opbrengst van 225 miljoen dollar, kan je Valerian and the City of a Thousand Planets veel noemen, maar geen box office succes. Dat terwijl het een ambitieuze film was van regisseur Luc Besson, die er vooral bloedmooi uitzag.

Besson laat nu weten de tweede film goedkoper te willen maken dan de eerste. Als dat vervolg er komt in elk geval. "De prijs hangt af van het verhaal. Het verhaal van de tweede is minder duur. Het derde is ongeveer hetzelfde als de eerste. Het hangt af van het verhaal, de prijs gaat niet omhoog omdat je dat wilt. Het hangt af van wat je zegt. Maar de tweede is minder duur."

Dat komt doordat het verhaal, zoals Besson dat voor ogen heeft, kleinschaliger is. "Het verhaal is anders. En er zijn wat elementen die we van de eerste kunnen gebruiken, waar we nu meer kennis van hebben." Die lagere prijs moet ook wel, als de regisseur kans wil maken terug te keren naar zijn geliefde fantasiewereld.

Valerian is de duurste Europese film ooit gemaakt en kon alleen betaald worden doordat de risico's enorm gespreid waren. De toekomst van de franchise hangt nu af van de prestaties op thuismedia.

24 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sunspot

Avatar

Zag er mooi uit inderdaad, maar verder niet veel aan eigenlijk, voor mij hoeft het niet.

aspers

Avatar

Deze week eens bekeken. Zag er inderdaad prachtig uit, en in de basis ook een prima verhaal. Maar toch komt het niet van de grond. Ik kan er mijn vinger niet op leggen, maar het sleept maar voort. Vond m erg tegenvallen, terwijl ik juist hoopte dat hij mij erg zou meevallen.

Jeroen Pasman

Avatar

Ik vind er niks aan. Na 15 minuten uitgezet. Vervolg kan dus wat mij betreft uitblijven

Chris23

Avatar

Kwam dat er niet echt een verhaalopbouwgevoel in zat; was meer een aantal ¨sketches¨ achter elkaar idd.
Die aliens met die jurken waren wel komisch. (waren leuk geanimeerd.)
En sommige anderen ook.

Ed Crane

Avatar

Nog niet gezien, ben benieuwd.

SunChaser

Avatar

Laat me raden. Het gaat om het verhaal?

Steve-O

Avatar

Wat een langdradige film was dit. De twee hoofdrollen waren ook volledig miscast. DeHaan is gewoon geen lead-actor en Delevingne kan nog steeds niet acteren. Verder was het een typisch geval van "style over substance" met een wel erg simpel verhaal. Liever geen vervolg mits ze de hoofdrollen hercasten.

Sunspot

Avatar

@Steve-O

Dat sowieso, die DeHaan heeft het gewoon niet. Cara Delivigne was leuk om te zien en deed het niet heel slecht vond ik.

Xenolicker

Avatar

Volgende maand de Bluray 3D release!

Robbepost

Avatar

Vanwege de vele negatieve kritieken dacht ik een misbaksel te gaan zien. Mij viel hij erg mee. Acteren was inderdaad ondermaats met name de Haan.
Wel kunnen genieten van de Visuals enkele actiescenes en originele vondsten!

benjamin

Avatar

DeHaan heeft sowieso toch niet het beste jaar, zowel bij Valerian als Tulip Fever kreeg z'n vertolking negatieve kritieken en in de Amerikaanse versie van Ballerina/Leap! werd z'n stem zelfs helemaal vervangen omdat hij zo slecht bleek te zijn. Het lijkt alsof ze hem proberen te lanceren als nieuwe ster/leading man maar dat dat absoluut iets is wat hem niet ligt.

Monojaxx

Avatar

Erg vermakelijke film. Zeker een vervolg waard!

Frietgezicht

Avatar

Best bizar dat The Fifth Element van Besson op deze site(wel een gemiddelde van allerlei sites) maar 0,8 meer heeft dan deze film.
5,9 en 6,7 dus. Ik zie dit als een matig filmpje en The Fifth Element als een topfilm.

Master Of Films

Avatar

En de grap is dat The Fifth Element juist een link heeft met Valerian.

Xenolicker

Avatar

MOF - ze hebben allebei nogal vreemde zangeressen erin zitten?!

Master Of Films

Avatar

Bijna goed, maar het in het geheel een Mézières verbinding ;)

esteban

Avatar

@Benjamin, wel even je feiten checken. DeHaan werd niet 'algemeen' als slecht gezien in Tulip Fever (dat is eerder een minderheid) én het verschil met 'Ballerina' en 'Leap!' heeft niets, maar dan ook echt wel helemaal niets te maken met het zogenaamde 'slechte stemwerk' van DeHaan.

benjamin

Avatar

esteban " DeHaan werd niet 'algemeen' als slecht gezien in Tulip Fever (dat is eerder een minderheid) én het verschil met 'Ballerina' en 'Leap!' heeft niets, maar dan ook echt wel helemaal niets te maken met het zogenaamde 'slechte stemwerk' van DeHaan."
Ik ben eigenlijk vooral uit gegaan dat ik toch uitsluitend negatieve reacties op z'n rol in 'Tulip Fever' heb gehoord maar dat kan inderdaad dus wel een foute veralgemening geweest zijn. Maar in het geval van Ballerina en Leap! vraag ik me dan toch af waar het verschil wel vandaan komt - zeker omdat ook daar ik de nodige kritiek op de vertolking van DeHaan zou gehoord hebben.

esteban

Avatar

Daar zijn mooie artikels over te vinden op CartoonBrew, waar duidelijk is dat Weinstein, zoals ze nog gedaan hebben bij anderstalige animatie, de hele toon van de film gewijzigd heeft, alsook dialogen. Sommige konden behouden worden, anderen niet. Sommige acteurs waren nog beschikbaar, anderen niet. En er was ook iets met de rechten op dat vlak. Leap! Is dus eigenlijk gewoon een lichtjes andere film geworden dan Ballerina. Compleet absurd: Je moet de RT score van Leap! en vervolgens Ballerina eens opzoeken. Smiley face

Maar het is inderdaad DeHaan z'n jaar niet. Ook 'A Cure for Wellness' presteerde slecht, waar zijn vertolking toch eerder positief ontvangen werd en de vergelijking met een intense DiCaprio meermaals getrokken werd.

Dit zal wel gevolgen hebben voor z'n carrière. En dat is jammer. Want hoewel Valerian volgens de meerderheid het tegendeel zou beweren, zette de man al verscheidene knappe prestaties neer in kleinere films.

Daanminator

Avatar

Geweldige film. Heb hem in de bios gezien in 2d maar heb me geen minuut verveelt.

benjamin

Avatar

esteban "Daar zijn mooie artikels over te vinden op CartoonBrew, waar duidelijk is dat Weinstein, zoals ze nog gedaan hebben bij anderstalige animatie, de hele toon van de film gewijzigd heeft, alsook dialogen. Sommige konden behouden worden, anderen niet. Sommige acteurs waren nog beschikbaar, anderen niet"
Ze hebben het dus weer gedougald met andere woorden. Versie die ik ervan gehoord had liet uitschemeren dat ze gewoon de stemmen vervangen hadden, dus dat zal dan niet helemaal geklopt hebben (al neemt dat niet weg dat er toch negatieve geluiden over DeHaans prestatie te horen waren).

horizon

Avatar

Amusante film, doet zeker niet onder voor Fifth Element.

Goku32

Avatar

Doe Maar niet, maak een andere film die beter is dan de valerian film

nieuwslaatste nieuws

meest populair