Blu-ray review 'The Bleeder' - Liev Schrieber als de doorgeslagen Chuck Wepner

Blu-ray review 'The Bleeder' - Liev Schrieber als de doorgeslagen Chuck Wepner

Met een uitstekende ondersteunende cast.

Regie: Philippe Falardeau | Cast: Liev Schrieber (Chuck Wepner), Elisabeth Moss (Phyliss), Ron Perlman (Al Braverman), Naomi Watts (Linda) e.a. | Speelduur: 110 minuten | Bioscooprelease: 08.06.2017 | Recensie: 3,5 ster

Boksfilms blijven populair en de films rond Rocky Balboa vormen misschien wel de bekendste reeks. Dit jaar verscheen er een film over de persoon die centraal stond voor het bekende filmpersonage van Sylvester Stallone: Chuck Wepner, ook bekend als The Bleeder. De film laat niet alleen zijn niet altijd even glansrijke carrière als bokser zien. Je ziet ook hoe Wepner zich zichzelf zag als een soort van superster, met al het bijhorende soms toch ook erg bedenkelijke gedrag. The Bleeder van Philippe Falardeau werd redelijk ontvangen, maar wist de wereldwijde bioscoopzalen niet te halen. Dutch FilmWorks bracht het boksdrama onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave.

Het sportdrama The Bleeder (FT Stercijfer = 6,6) vertelt het ware verhaal van Chuck Wepner, de man die de inspiratie vormde voor de Rocky films. In het gewone leven runde Wepner een slijterij maar hij werd beroemd nadat hij 15 rondes doorstond tegen bokskampioen Muhammed Ali. Zijn moeizame bokscarrière leverde hem 2 knock-outs, 8 gebroken neuzen en 313 hechtingen op. Maar zijn zwaarste gevechten waren zoals vaker buiten de ring. Een heftig leven vol drugs, drank, wilde vrouwen, ongekende pieken en diepe dalen.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: oktober 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8719372004357 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De Blu-ray schijf van The Bleeder zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Na het logo van Dutch FilmWorks en de kijkwijzer (12 jaar) verschijnen de trailers van Logan Lucky en Wakefield. Daarna start de hoofdfilm gelijk met afspelen.

Beeld

De beeldkwaliteit van deze Blu-ray uitgave is niet overweldigend te noemen. Ondanks dat de ruis een soort van filmisch effect en tijdsgeest meegeeft, lijkt deze niet helemaal bedoeld zoals de ruis te zien is. Er vindt namelijk enige vervorming van het beeld plaats en dat valt vooral op bij snelle bewegingen; een soort van ghosting en lichte blokvorming. Ook de scherpte heeft te lijden onder de matige transfer. De kleurweergave is echter wel netjes; sober, maar sprekend. Een niet al te sterke transfer dus, al valt het nu iets minder op aangezien de film toch een wat gedateerde indruk wil achterlaten.

Geluid

Het geluid mag niet opvallend genoemd worden. Deze focust zich op de dialoog en alleen tijdens de wat meer spraakmakende (boks)scènes wordt er ingezet op muzikale ondersteuning, aangeleverd door de onbekende Corey Allen Jackson. Uiteraard is er Nederlandse ondertiteling aanwezig. Verwacht echter geen andere talen.

Bonusmateriaal

Dutch FilmWorks heeft een kale schijf opgeleverd en dit is terug te zien in de verkoopprijs van nog geen 10 euro. Hieronder wel een aardige korte video van The Hollywood Reporter waarin je ook de echte Chuck ziet.


Aardige boksbiopic

The Bleeder, in de States bekend onder de titel Chuck, is een vermakelijke wegkijkfilm. Er zit eigenlijk alles in: boksen, humor, drama. Hoofdrolspeler Liev Schrieber en de acteurs in de bijrollen doen het sterk, al is het geheel niet dusdanig opvallend of uniek. Aardig wel, dus zeer zeker het kijken waard. Hieronder de trailer om je over de streep te trekken:



NieuwsFilm

meest populair