The Bleeder (2016)

Biopic over de echte Rocky met een knock-out acteerprestatie van Liev Schreiber.
play

6,6 details

  • 101 Min
  • Drama
  • Sport
  • Verenigde Staten
101 Min Verenigde Staten

The Bleerder gaat over een bokser uit New Jersey die op 35-jarige leeftijd de kans van zijn leven kreeg toen hij het mocht opnemen tegen Muhammad Ali, net na Ali's beruchte 'Rumble in the Jungle'-gevecht. Underdog Wepner verraste iedereen toen hij de derde (en laatste) persoon in de geschiedenis bleek die Ali tegen de grond kreeg. Ali stond echter op en versloeg Wepner uiteindelijk, maar de laatstgenoemde werd een echte volksheld en vormde de inspiratie voor Sylvester Stallone's Rocky-script..

Alt titel
Chuck
Regie
Philippe Falardeau
Cast
Naomi Watts, Ron Perlman, Liev Schreiber, Elisabeth Moss, Sadie Sink, Jim Gaffigan, William Hill, Leslie Lyles, Wass Stevens, Joe Starr, J.J. Kandel, Pooch Hall, Ivan Martin, Morgan Spector, Alex Ziwak, Jen Ponton, Zina Anaplioti, Catherine Corcoran, Liz Celeste, José Báez, Mareli Miniutti, Darren Whitfield, Angela Marie Roy.
Release
02.09.2016
Release NL
08.06.2017
Release DVD
03.11.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Philippe Falardeau | Cast: Liev Schrieber (Chuck Wepner), Elisabeth Moss (Phyliss), Ron Perlman (Al Braverman), Naomi Watts (Linda) e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2016

De film Rocky maakte van de onbekende Sylvester Stallone een wereldster, won drie Oscars en vormde het begin van een uiterst succesvolle franchise. Maar Rocky was geen uit de lucht gegrepen personage. Sly liet zich voor het door hem gepende script inspireren door een echte Amerikaans-Italiaanse bokser, die zich tegen alle verwachtingen staande wist te houden in de ring met Muhammad Ali.

De 'echte' Rocky Balboa heette Chuck Wepner en werd geboren en getogen in Bayonne, New Jersey. Als jonge vent krijgt hij in bokskringen tot zijn grote ergernis de bijnaam The Bayonne Bleeder, omdat hij na een paar klappen vaak al bloedt als een rund. Maar vechten kan hij wel en na te zijn opgeklommen in het bokswereldje krijgt hij de kans om het op te nemen tegen Muhammad Ali voor de wereldtitel. Hij is voorafgaand aan het gevecht de absolute underdog en weet zelf ook dat hij geen kans maakt tegen Ali in zijn prime. Maar hij geeft in het gevecht alles wat hij heeft en weet zich wonder boven wonder vijftien rondes staande te houden. Als een jaar later Rocky uitkomt, is Wepner maar wat trots dat hij de inspiratie vormde voor die film. De roem stijgt hem echter naar het hoofd en maakt zijn leven kapot.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

The Bleeder Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Bleeder

acties