Netflix streamt 'Annihilation' in NL al 17 dagen na biosrelease VS

Netflix streamt 'Annihilation' in NL al 17 dagen na biosrelease VS

Krijgen wij straks de nieuwste Hollywoodfilms alleen nog op het kleine scherm te zien?

Netflix is in onderhandeling met Paramount en Skydance voor een unieke, nieuw soort deal over de internationale vertoningsrechten van Annihiliation, de nieuwste sciencefictionfilm van Alex Garland met onder andere Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Tessa Thompson en Gina Rodriguez.

Niet alleen heeft Netflix de internationale streaming-rechten bedongen, de snelheid waarmee dat zal gebeuren is bijzonder: De sci-fi thriller komt in de Verenigde Staten op 23 februari uit in de bioscopen. Na al 17 dagen mag Netflix de film vervolgens in de rest van de wereld vertonen via hun eigen streaming-platform. Paramount doet alleen de traditionele bioscooprelease in de VS, Canada en China. Is dit de toekomst van film? Krijgen wij straks de nieuwste Hollywoodfilms alleen nog op het kleine scherm te zien?

Annihiliation is gebaseerd op het eerste boek in de Southern Reach-trilogie van Jeff VanderMeer. De man (Oscar Isaac) van een biologe (Portman) verdwijnt in een verboden bos, waarna zij vrijwillig een missie dat bos in leidt. Een bos dat verboden terrein is vanwege de van vorm veranderende buitenaardse entiteit huishoudt.

Bekijk hier ondertussen nog eens de trailer voor Annihiliation:



NieuwsFilm

meest populair