Algemeen

Netflix streamt 'Annihilation' in NL al 17 dagen na biosrelease VS

Krijgen wij straks de nieuwste Hollywoodfilms alleen nog op het kleine scherm te zien?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Kaj van Zoelen om 10:08 in Algemeen
Netflix is in onderhandeling met Paramount en Skydance voor een unieke, nieuw soort deal over de internationale vertoningsrechten van Annihiliation, de nieuwste sciencefictionfilm van Alex Garland met onder andere Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Tessa Thompson en Gina Rodriguez.

Niet alleen heeft Netflix de internationale streaming-rechten bedongen, de snelheid waarmee dat zal gebeuren is bijzonder: De sci-fi thriller komt in de Verenigde Staten op 23 februari uit in de bioscopen. Na al 17 dagen mag Netflix de film vervolgens in de rest van de wereld vertonen via hun eigen streaming-platform. Paramount doet alleen de traditionele bioscooprelease in de VS, Canada en China. Is dit de toekomst van film? Krijgen wij straks de nieuwste Hollywoodfilms alleen nog op het kleine scherm te zien?

Annihiliation is gebaseerd op het eerste boek in de Southern Reach-trilogie van Jeff VanderMeer. De man (Oscar Isaac) van een biologe (Portman) verdwijnt in een verboden bos, waarna zij vrijwillig een missie dat bos in leidt. Een bos dat verboden terrein is vanwege de van vorm veranderende buitenaardse entiteit huishoudt.

Bekijk hier ondertussen nog eens de trailer voor Annihiliation:4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

Blijkbaar al aangekondigd dat deze niet in de Belgische zalen zou draaien. Zou het wel jammer vinden want persoonlijk zou ik hem ook wel graag op het grotere scherm willen zien.

ThEnd

Avatar

Volgens de NL distributeur zou deze 22 februari in de bioscoop moeten draaien: http://www.universalpictures.nl/annihilation/index.html
Wil deze ook echt in de bios zien.

Straka

Avatar

Zou jammer zijn wanneer de bioscoop-release door Netflix gekaapt wordt. Zie een film als deze duidelijk liever op het grote scherm.

Master Of Films

Avatar

Denk dat Netflix Nederland deze film toch niet zo snel laten zien, maar we zien het wel wat er gaat gebeuren.

nieuwslaatste nieuws

meest populair