Algemeen

Eerste reacties 'Star Wars: The Last Jedi'!

Eén van de beste uit de saga-reeks.

door Bram de Groot om 09:24 in Algemeen
De achtste Star Wars-sagafilm Star Wars: The Last Jedi is officieel in première gegaan en daardoor stromen de eerste reacties via social media het internet op. Hieronder lees je de eerste vaak zeer hoopvolle reacties!

De eerste volledige recensies zullen op 12 december op het net belanden, aangezien er tot dinsdag een embargo rust op de betogen over de film van regisseur Rian Johnson. En dit is maar goed ook, aangezien de film behoorlijk gespoild zou kunnen worden. De trailers wezen al uit dat in The Last Jedi er flink wat ontwikkelingen plaatsvinden rond Daisy Ridley's Rey en Adam Drivers Kylo Ren, uiteraard door de inmenging van onder meer Mark Hamills Luke Skywalker en de Andy Serkis' duistere slechterik Supreme Leader Snoke.

Ontvangst The Force Awakens

Nog even een snelle terugblik op de voorganger Star Wars: The Force Awakens. Dit deel wordt door vele liefhebbers gezien als een halve remake van het origineel uit 1977, maar kreeg wel prima reacties van publiek en critici. Rotten Tomatoes noteert een nette 93 procent, met een 8,2 gemiddelde beoordeling op basis van 378 reviews. De IMDb noteert een 8,1 na ruim 700 duizend stemmen. Er werd uiteindelijk meer dan $2 miljard opgehaald aan de wereldwijde bioscoopkassa's.

Eerste reacties The Last Jedi

Hieronder de eerste reacties van de aanwezigen bij de officiële première in Los Angeles. Woorden en termen die je zoal zult lezen: "meesterwerk, A+, waanzinnig, verrassend, waardig en vermakelijk" Daarnaast zijn er ook wat kritische varianten: "druk en te lang." Lees meer reactie via Twitter en vanaf woensdag kun je de film in de bioscoop bekijken!


18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

Natuurlijk zijn dit maar reacties, maar aangezien Johnson aan het roer was kijk ik toch wel uit naar deze film. Deze man kan goede verhalen vertellen.

aspers

Avatar

Damn, ze zijn het wel héél erg met elkaar eens! Ben benieuwd...

YankeeWaRRiaH

Avatar

Ben benieuwd... Dinsdag naar de 4DX persvoorstelling in Kinepolis Brussel met daarna avant premiere van The Last Jedi!

Ereptile

Avatar

Vanaf woensdag in de bioscoop?! Damn de tijd gaat snel!

Mas7

Avatar

Woensdag it is!!!!!

Akke Moeka Hara

Avatar

Je zou maar zeggen dat de film mehhh was terwijl je in de pre-voorstelling mocht als youtuber of iets anders, volgende keer zit je er niet bij.
De reacties zijn zorgvuldig als je goed leest, het zijn voornamelijk woordjes, dit is goed of dat is goed rian johnson dit en dat. Meeste film lovers zullen niet selectief hun woorden kiezen als ze echt om ver zijn geblazen, maar dan is het simpel een: masterpiece!

GreenHornet

Avatar

Ben op zoek naar een ochtend of middag voorstelling. Ik wacht tot woensdag dan zullen alle voorstellingen bekend worden gemaakt.

Pronk47

Avatar

Ik vraag mijn wel eens af, worden die mensen betaalt om goeie reacties te plaatsen of zo,(ook met andere films)ze zijn altijd positief bijna nooit negatief.

eltorro

Avatar

De film draait dus vanaf woensdag in de bioscoop en de embargo geld tot dinsdag. Dit kan zomaar eens betekenen dat de critici de film niet waarderen.

Goku32

Avatar

Aankomende vrijdag kan niet wachten. Ben benieuwd

benjamin

Avatar

eltorro "De film draait dus vanaf woensdag in de bioscoop en de embargo geld tot dinsdag. Dit kan zomaar eens betekenen dat de critici de film niet waarderen."
Je vergeet wel even dat de meeste embargo's eerder afhangen van de Amerikaanse release en die is later op de week. Wat dat betreft is het opheffen van het embargo dus niet buitengewoon of opvallend laat.

ThomasOMalley

Avatar

Eerste reacties van Justice League gelezen Pronk?

Beau

Avatar

@eltorro: hangt zoals Benjamin zegt af van de US-releasedatum, die (officieel vrijdag, dus in de praktijk donderdag is). Ook zijn de press-screenings heel laat doorgegaan (er stonden er zelfs nog voor vandaag en morgen gepland in de US), dus ze heffen dat embargo ook pas op al voldoende journalisten de kans hebben gekregen om de film ook daadwerkelijk op voorhand te zien. Daarbij komt nog eens dat ook bij TFA het embargo redelijk laat werd opgeheven, omdat ze spoilers voor het publiek willen vermijden.

@Akke Moeka Hara: er waren niet alleen een aantal Youtubers, maar ook journalisten van de vakpers aanwezig (IGN, ScreenRant, /Film, The Hollywood Reporter, Collider, LA Times, EW, Variety, ...), waarvan je in dit artikel een aantal reacties ziet, dus je "als ze niet lief zijn, worden ze niet meer uitgenodigd", klopt van géén kanten.

Akke Moeka Hara

Avatar

@Beau, idd, ze worden nog wel uitgenodigt alleen die reporter heeft een ander baantje dan Smiley face
Is toch allemaal vriendjes van vriendjes op feestjes en feestjes en werk en baantjes daar.
The Last Jedi zal een matige film zijn en denk net boven de prequels uitkomen.
Dat is mijn gok, eind van de week zullen we weten of ik de loser van 2017 ben of een puntje scoor met mijn glazen bol theorie.

eltorro

Avatar

@benjamin: Drie dagen van tevoren lijkt me nog steeds kort.

Master Of Films

Avatar

eltorro "De film draait dus vanaf woensdag in de bioscoop en de embargo geld tot dinsdag. Dit kan zomaar eens betekenen dat de critici de film niet waarderen."
Wellicht dat jet het vergeten was. The Force Awakens had precies dezelfde last minute embargo als The Last Jedi.

JIGSAW8

Avatar

Logisch, elke starwars film is wel goed. ( behalve de prequel films natuurlijk)

Robin80

Avatar

Alle Star Wars films hebben een belangrijke boodschap. Óók de prequels! Niet kenners vergeten blijkbaar, hoe sterk Revenge of the Sith is! Bijna alles klopt aan die film! Met name de manier, waarop Anakin gemanipuleerd wordt door Palpatine. Zó sluw en doortrapt. Meesterlijk verfilmd door Lucas.

Ga morgen naar The Last Jedi!

Vol verwachting klopt mijn hart! En mark my words: The Last Jedi wordt een hele, hele grote hit!!!

NieuwsFilm

meest populair