Eerste reacties 'Star Wars: The Last Jedi'!

Eén van de beste uit de saga-reeks.

De achtste Star Wars-sagafilm Star Wars: The Last Jedi is officieel in première gegaan en daardoor stromen de eerste reacties via social media het internet op. Hieronder lees je de eerste vaak zeer hoopvolle reacties!

De eerste volledige recensies zullen op 12 december op het net belanden, aangezien er tot dinsdag een embargo rust op de betogen over de film van regisseur Rian Johnson. En dit is maar goed ook, aangezien de film behoorlijk gespoild zou kunnen worden. De trailers wezen al uit dat in The Last Jedi er flink wat ontwikkelingen plaatsvinden rond Daisy Ridley's Rey en Adam Drivers Kylo Ren, uiteraard door de inmenging van onder meer Mark Hamills Luke Skywalker en de Andy Serkis' duistere slechterik Supreme Leader Snoke.

Ontvangst The Force Awakens

Nog even een snelle terugblik op de voorganger Star Wars: The Force Awakens. Dit deel wordt door vele liefhebbers gezien als een halve remake van het origineel uit 1977, maar kreeg wel prima reacties van publiek en critici. Rotten Tomatoes noteert een nette 93 procent, met een 8,2 gemiddelde beoordeling op basis van 378 reviews. De IMDb noteert een 8,1 na ruim 700 duizend stemmen. Er werd uiteindelijk meer dan $2 miljard opgehaald aan de wereldwijde bioscoopkassa's.

Eerste reacties The Last Jedi

Hieronder de eerste reacties van de aanwezigen bij de officiële première in Los Angeles. Woorden en termen die je zoal zult lezen: "meesterwerk, A+, waanzinnig, verrassend, waardig en vermakelijk" Daarnaast zijn er ook wat kritische varianten: "druk en te lang." Lees meer reactie via Twitter en vanaf woensdag kun je de film in de bioscoop bekijken!














NieuwsFilm

meest populair