Algemeen

Oorspronkelijk had 'Skyfall' een heel ander verhaal

En een heel ander einde dan oorspronkelijk beoogd.

door Jim Pedd om 09:27 in Algemeen
James Bond-film Skyfall was de meest succesvolle film in de franchise en verdiende wereldwijd 1,19 miljard dollar. Maar de film met Daniel Craig blijkt oorspronkelijk een heel ander verhaal gehad te hebben. Het boek Some Kind of Hero keek terug naar de ontwikkeling van de film en het oorspronkelijke verhaal.

Peter Morgan, Neal Purvis en Robert Wade, vaste krachten achter de Bond-films de afgelopen jaren, hadden een heel ander idee. In hun eerste versie zat een flashback, die een jonge M (Judi Dench) toonde die tijdens de Koude Oorlog een affaire met een KGB-agent kreeg. In het heden zien we dat een stel slechteriken M chanteert. Waarop Bond haar uiteindelijk doodt om de MI6 te beschermen.

Het uiteindelijke verhaal werd behoorlijk anders gemaakt, waarbij M vooral een netter einde krijgt en als personage ook wat meer overeind bleef. Duidelijk is dat de producenten uiteindelijk besloten niet teveel met de zeer succesvolle formule te rommelen.

De volgende Bond-film heeft wederom een rol voor Daniel Craig, die een vijfde keer terugkeert. Een regisseur is er nog niet en de film staat gepland voor release in november 2019.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Zou verassend zijn als Bond ook door John Kramer is gemanipuleerd.
Dat de hele franchise een vooropgezet plan is van JIGSAW en in Bond 25 de meest gruwelijke vallen de boventoon voeren!

Rich Art

Avatar

Zo, dat zou wel een flinke WTF zijn geweest... en totaal niet lekker gevallen zou zijn bij fans, gok ik zo. Goed dat ze een waardiger afscheid heeft gekregen.

NieuwsFilm

meest populair