Netflix

Alex Garland teleurgesteld in Netflix-deal 'Annihilation'

Maar hij ziet ook een paar voordelen.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 10:03 in Netflix
Annihilation-regisseur Alex Garland heeft in een interview toegegeven niet heel blij te zijn met de distributiedeal die met Netflix is gesloten. Paramount Pictures brengt de film uit in de bioscopen in de Verenigde Staten, Canada en China. Zeventien dagen later mag Netflix de film overal uitbrengen.

Garland is daar blijkens een interview met Collider helemaal niet blij mee. "Ik voel vooral teleurstelling. We hebben de film voor de bioscoop gemaakt," begon Garland. "Ik heb helemaal geen moeite met het kleine scherm. Het beste genrestuk dat ik in lange tijd gezien heb, was The Handmaid's Tale, dus ik denk dat er ongelofelijk potentieel zit in die context. Maar als je het doet, als je iets maakt voor dat medium, moet je dat ook specifiek doen."

Tegelijkertijd kan Garland ook prima relativeren. "Maar kijk, het is wat het is. De film krijgt een bioscooprelease in de Verenigde Staten en daar ben ik erg blij mee. En het voordeel van Netflix is dat heel veel mensen het kunnen zien. Je hebt ook niet zo'n vreemd openingsweekend, waarbij je je afvraagt of er iemand komt, en waarbij als ze niet komen, het na twee weken al uit de bioscopen verdwijnt. Dus het heeft voor- en nadelen, maar hoe ik het zie, en de groep mensen die het heeft helpen maken ook, is dat het eigenlijk op een bioscoopscherm gezien moet worden."

Annihilation is gebaseerd op het eerste boek in een trilogie van Jeff VanderMeer. Het verhaal draait om een onderzoeksteam dat een plek bezoekt waar een milieuramp plaatsvond. Daar ontdekken ze allerlei vreemde wezens en gemuteerde planten. Naarmate ze dieper het gebied in gaan, begint hun geestelijke gezondheid af te nemen.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Veel gezeik rond Netflix en de bioscoop releases. The Irishman heeft er ook al mee te maken.
Netflix staat wat dat betreft nog in de kinderschoenen en in de toekomst(wetende van deze klachten) moeten regisseurs maar duidelijke afspraken op papier maken.

GreenHornet

Avatar

regisseur heeft toch niks te zeggen over distributie. Waar maakt hij zich druk om.

Master Of Films

Avatar

Sommige leven nog in 1970, toen er nog geen Netflix was. Oh nee, ik heb mij vergist. Het is niet 1970, maar 1930. Toen er nog geen kleurenTV was. Tijden en ook de filmlandschap veranderen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair