Hollywoodvrouwen gaan in het zwart naar awardshows

Hollywoodvrouwen gaan in het zwart naar awardshows

Dit als krachtig statement tegen de onlangs onthulde veelvoorkomende seksuele intimidatie in de Amerikaanse filmindustrie.

Hollywood is niet meer wat het is geweest na de verontrustende onthullingen over de schimmige kanten van de filmindustrie. Tientallen machtige Hollywoodmannen werden aan de publieke schandpaal genageld en beschuldigd van seksuele intimidatie. Nu het grote awardseizoen weer voor de deur staat, schijnt een groep actrices een statement te willen gaan maken, zo meldt People op haar website.

De afgelopen maanden kwamen vele actrices en acteurs met hun verhaal over hun persoonlijke ervaringen met seksuele intimidatie naar buiten in de media. Een groep Hollywoodvrouwen is nu van plan om een statement te maken tijdens het aankomende awardseizoen door in het zwart gekleed op de rode lopers te verschijnen, zo melden diverse anonieme bronnen aan People. De eerste gelegenheid waarbij de vrouwen dit zouden willen gaan doen is tijdens de Golden Globes op 7 januari volgend jaar.

Actrices als Meryl Streep, Jessica Chastain en Emma Stone - alle drie genomineerd voor zo'n felbegeerde Golden Globe - schijnen zich onder andere hebben aangesloten bij het groepje vrouwen dat in het zwart gehuld gaat naar het gala. Zij hebben zich alle drie hard uitgesproken tegen de schandalen de afgelopen maanden.

Eén ding is zeker: het wordt vast weer een veelbesproken moment!



NieuwsFilm

meest populair