Blu-ray

Blu-ray review 'Cars 3' - verademing na het magere 'Cars 2'

De blikkige Bliksem tegen de snelle Storm.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 09:37 in Blu-ray
Regie: Brian Fee | Cast: Owen Wilson (Lightning McQueen), Cristela Alonzo (Cruz Ramirez), Chris Cooper (Smokey), Nathan Fillion (Sterling), Larry the Cable Guy (Mater), Armie Hammer (Jackson Storm), Ray Magliozzi (Dusty), Tony Shalhoub (Luigi), Bonnie Hunt (Sally), Lea DeLaria (Miss Fritter), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Bioscooprelease: 11.07.2017 | Recensie: 3,5 sterren

Voor wie van Cars uit 2006 heeft kunnen genieten, gaat blij zijn met dit derde deel. Dit keer geen groots avontuur zoals in deel 2, maar weer ouderwets racen met het verslaan van een snellere tegenstander als doel. Lightning McQueen - of Bliksem - is in Cars 3 helemaal terug. Ondanks een prima ontvangst onder critici en publiek wist de film niet echt te overtuigen aan de bioscoopkassa's.

In het $150 miljoen kostende Cars 3 (FT Stercijfer = 6,3) komt de legendarische carrière van Bliksem McQueen onverwachts tot een einde door een nieuwe generatie razendsnelle racers. Verslagen, maar vastberaden om terug te keren naar zijn geliefde sport, heeft hij de hulp nodig van de enthousiaste, jonge race technicus Cruz Ramirez. Samen met haar - en de hulp uit andere, onverwachte hoeken - wil Bliksem laten zien dat #95 nog lang niet klaar is met racen. En dit wil hij bewijzen in de allergrootste arena van de Piston Cup tot nu toe.

Walt Disney Studios Home Entertainment bracht Cars 3 - goed voor ruim $380 miljoen wereldwijd - onlangs op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief de bonusmaterialen.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: november 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: Engels DTS-H 7.1 | Ondertitels: Nederlands, Engels | EAN: 8717418520083 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | 3D Blu-ray | Met dank aan: Walt Disney Studios Home Entertainment

De Blu-ray schijf van Cars 3 zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. De hoes maakt duidelijk dat deze Pixar film een stuk minder extra's meekrijgt dan eerdere films van de animatiestudio. Uiteraard jammer. Verderop meer hierover.

Beeld

Het blijft genieten als je een High Definition-schijf van Disney in je Blu-ray speler kunt steken. De entertainmentreus presteert het namelijk continu opnieuw om een eerste klas transfer op te leveren. Ook met deze schijf voor Cars 3 is het smullen van de prachtige kleurweergave van de vele uiteenlopende auto-personages, omgevingen en racecircuits. Ook de scherpte is zeer indrukwekkend en uiteraard is het beeld vrij van onvolkomenheden als ruis of andere storende zaken. Opnieuw een klasse schijf!

Geluid

Wat betreft het geluid is dit uiteraard een animatiefilm om extra van te genieten. Kijk deze dan ook met je surround-kanalen vol open. Het gerace op de verschillende banen / gebieden is werkelijk prachtig om te horen. Het volle en stevige geluid van de races dendert door de verschillende speakers en er is ook mooi gewerkt met de omgevingsgeluiden. De muzikale ondersteuning is doorgaans herkenbaar en komt van rot Randy Newman die eerder Oscars won voor "We Belong Together" uit Toy Story 3 en "If I Didn't Have You" uit Monsters, Inc.. Newman was ook betrokken bij de eerste Cars.

Bonusmateriaal

Disney heeft een beperkt aantal extra's op de schijf gezet. Zeker als deze vergeleken worden met buitenlandse uitgaven. Gelukkig ontbreekt de Pixar Short niet. Voor de details moet verwezen worden naar het audiocommentaar. Hieronder het overzicht:

Lou: Dit is de gebruikelijke korte animatiefilm van Pixar. Dit keer gaat deze over een avontuur op een schoolplein. Opnieuw erg knap gemaakt. Een vluchtige blik:


Miss Fitter's Racing Skoool: Een soort van reclameboodschap van slechts 3 minuten.

Cruz Ramirez: The Yellow Car That Could: Een verdiepende korte docu van 8 minuten over het nieuwe personage Cruz Ramirez, ingesproken door Cristela Alonzo.

Audiocommentaar: Een track met audiocommentaar van Brian Fee, de creatieve regisseur Jay Ward en de twee producenten Kevin Reher en Andrea Warren. Uiteraard voor tijdens het afspelen van de hoofdfilm. Dit is de plek om je details vandaan te halen.

Prima terugkeer naar de basis!

Met Cars 3 keert Pixar terug naar de basis en dit is voor de (oudere) liefhebber van de eerste Cars iets om naar uit te kijken. Gelukkig gaat de film ook mee met zijn tijd en introduceert prima nieuwe personages en spannende en leuke races. Uiteraard blijft ook deze weer een overduidelijk merchandise-film, maar dat mag de pret niet drukken. Hieronder de trailer:0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair