Cars 3 (2017)

One last chance, One last dream

Cars met een stevig tintje Rocky, grote verbetering op Cars 2, maar niet even gestroomlijnd als het origineel.
play

6,2 details

  • 109 Min
  • Animatie
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Sport
  • Avontuur
  • Verenigde Staten
109 Min Verenigde Staten

De legendarische Lightning McQueen lijkt verouderd te zijn, vergeleken met nieuwe racewagens in de sport waarin hij groot is geworden. Hij roept daarom de hulp in van een jonge technicus, met haar eigen plan om te winnen, om te bewijzen dat hij nog altijd de beste is!

Regie
Brian Fee
Cast
Owen Wilson, Armie Hammer, Kerry Washington, Chris Cooper, Bonnie Hunt, Tony Shalhoub, Nathan Fillion, Cheech Marin, Larry The Cable Guy, Margo Martindale, Isiah Whitlock Jr., Paul Dooley, Katherine Helmond, Michael Wallis, Darrell Waltrip, Lea DeLaria, Cristela Alonzo, Bob Costas, Lloyd Sherr, Ray Magliozzi.
Release
15.07.2017
Release NL
12.07.2017
Release DVD
02.12.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Brian Fee | Cast: Owen Wilson (Lightning McQueen), Cristela Alonzo (Cruz Ramirez), Chris Cooper (Smokey), Nathan Fillion (Sterling), Larry the Cable Guy (Mater), Armie Hammer (Jackson Storm), Ray Magliozzi (Dusty), Tony Shalhoub (Luigi), Bonnie Hunt (Sally), Lea DeLaria (Miss Fritter) | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2017

Na het klunzige uitstapje van Mater in de spionnenwereld keert Cars weer terug naar haar roots: Lightning McQueen die zichzelf tot het uiterste drijft en 'soul searching' onder het genot van Americanamuziek. Toch is McQueen niet meer het ambitieuze jonkie dat alles kan, maar de ouwe rot op de circuits van de Piston Cup. Zo worden alle benzineslurpers op de baan langzamerhand vervangen door splinternieuwe hybride-achtige racemonsters als Jackson Storm. McQueen wil echter zelf bepalen wanneer hij een eind maakt aan zijn carrière en probeert Storm te overtroeven, en faalt op spectaculaire wijze in de openingsrace.

Lightning McQueen's leeftijd wordt al gauw de 'running joke', en over het algemeen werpt het zijn vruchten af. Hij krijgt een nieuwe baas, een hypermoderne trainingsfaciliteit en wordt gekoppeld aan een jongere trainer. Zij herinneren hem voortdurend aan zijn ouderdom, wat hier en daar zorgt voor wat lolligheid. De groentjes kunnen enkel leren racen in simulatoren of met gigantische VR-brilletjes op, terwijl McQueen te oud is om deze technologie te behappen. Hij floreert juist op een modderig strand, waar je leert 'echt' racen. Al zijn de grappen niet altijd van hoog niveau, zit er een leuk contrast tussen Lightning's ouderwetse gebruiken en de alsmaar vernieuwende racewereld. Ook ontwikkelen de ervaren McQueen en zijn naïeve trainer een aardige chemie in de onvermijdelijke trainingsscenes.

alle artikelen (9)

Cars 3 Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Cars 3

acties