Nieuwe trailer 'Cars 3' introduceert rivaliteit

Nieuwe trailer 'Cars 3' introduceert rivaliteit

Kan de ouwe Lightning McQueen de jonge Jackson Storm nog bijhouden?

Elke auto wordt op den duur geconfronteerd met de slijtage die gepaard gaat met het aantal afgelegde kilometers. Pixars race-kampioen Lightning McQueen is geen uitzondering. In de nieuwste trailer voor Cars 3, die de tagline 'rivalry' draagt, ziet hij zich tegenover de arrogante jonge superspeedwagen Jackson Storm geplaatst, met dramatische gevolgen voor de oudgediende.

De derde titel uit de Cars reeks bedient zich van een emotioneel randje zoals alleen Pixar dat kan leveren in haar animatie. Alleen al in de trailer is het moeilijk niet mee te leven met de schijnbaar uitgerangeerde racewagen die in de vorige twee delen nog zo olijk door deze wondere wereld van levende auto's sjeesde. Afschrijven laat McQueen zich echter niet. Zoals het elke underdog in de films van Disney/Pixar betaamt, delft hij niet het onderspit zonder een harde strijd (maar ook weer niet té grimmig). De iconische rode sportwagen is erop uit om de jongere generatie auto's te tonen dat hij nog steeds tot de absolute top op het circuit behoort.

McQueen krijgt daarbij wederom de stem van Owen Wilson mee, tegenover Armie Hammers Jackson Storm. Ook te horen zijn Nathan Fillion, Bonnie Hunt, Kerry Washington, Tony Shalhoub en Chris Cooper. Brian Fee regisseert en maakt daarbij zijn regiedebuut voor Pixar, na al wel aan diverse andere projecten in verschillende hoedanigheden meegewerkt te hebben.

Cars 3 raast op 12 juli de Nederlandse bioscopen binnen.



NieuwsFilm

meest populair