Cars (2006)

Our Cars Speak For Themselves.

Zelfs auto's krijgen dankzij het vernuft van de animatiestudio charisma.
play

7,0 details

  • 117 Min
  • Animatie
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Sport
  • Avontuur
  • Verenigde Staten
117 Min Verenigde Staten

Lightning McQueen, een ambitieuze nieuweling in de racewereld, ontdekt dat het leven gaat om de reis en niet de finishlijn, als hij onverwacht een omweg moet maken door het slaperige Route 66 stadje Radiator Springs. Onderweg naar de finale van de Piston Cup in Caliornia, leert hij de ongewone karakters van de stad kennen, Sally (een chique Porsche uit 2002), Doc Hudson (een Hudson Hornet uit 1951 met een mysterieus verleden) en Mater (een roestige, betrouwbare takelwagen).

Regie
John Lasseter
Joe Ranft
Cast
Owen Wilson, Michael Keaton, Paul Newman, Bonnie Hunt, Tony Shalhoub, Cheech Marin, John Ratzenberger, Larry The Cable Guy, George Carlin, Paul Dooley, Jenifer Lewis, Joe Ranft, Katherine Helmond, Michael Wallis, Guido Quaroni.
Budget
$ 120.000.000
Opbrengst
$ 461.983.149
Release
09.06.2006
Release NL
21.06.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: John Lasseter, Joe Ranft | Stemmencast: Owen Wilson (Lightning McQueen), Paul Newman (Dic Hudson), Bonnie Hunt (Sally Carrera), Larry The Cable Guy (Mater), e.a. | Speelduur: 116 minuten

Insecten, speelgoed, monsters, visjes; allemaal beschikken ze in de wereld van Pixar over communicatieve vaardigheden en zijn het emotionele wezens op zoek naar acceptatie. Moeiteloos sluiten we ze in ons hart. Niet alleen vanwege de aaibaarheid, maar ook omdat hun dilemma’s universeel zijn. Met Cars diende een nieuwe uitdaging zich aan: hoe voorzie je metalen voertuigen, fabrieksconstructies die de mens moeten dienen in gemak en luxe, van charisma? In de eeuwige zoektocht naar originaliteit leek Pixar af te stevenen op een eerste uitglijder. Niets is minder waar.

Het is zeker niet alleen aan de computergenieën te danken dat alles wat uit de animatiestudio naar buiten komt in goud verandert. Pixar heeft ook een visie. De studio schraapte de suikerlaagjes van de conventionele animatiefilms af en verruilde die voor een scherpe kijk op de moderne wereld. Niks geen asielkatten die om de haverklap een intermezzo inlasten met weeïge liedjes of verliefde honden die onder koormuziek elkaar met grote ogen het hof maken. Humor en ontroering werden in een nieuwe vorm gegoten waarbij niet het gevoel werd gewekt dat ons een opvoedcursus normen en waarden door de strot werd geduwd. Pixar neemt zowel jong als oud serieus. Na zoveel inventiviteit moet het een keertje misgaan. Het wiel (om maar eens een flauwe woordspeling te gebruiken) kan niet telkens opnieuw worden uitgevonden. Het eerste half uur van Cars lijkt inderdaad licht inferieur plezier te bieden, maar dan is daar die geniale omwenteling die ons opnieuw de mond snoert.

videotrailers & clips

alle artikelen (8)

Cars Nieuwsberichten

Laatste reacties

Olrik

"...Heb Cars altijd al de minste Pixar film gevonden, maar dat komt beslist niet omdat ik iets heb tegen......"

Moviespecialist

"...Oké, ik had dit misschien niet zo moeten schrijven, maar dit is gewoon niet mijn film die ik beschou......"

Glennekeeeee

"...[quote=Moviespecialist]Cars is wel de minste Pixar film naar mijn mening. Het verhaal spreekt me to......"

Cars

acties