Jack Black is 'The Polka King' in eerste trailer Netflix-film

Jack Black is 'The Polka King' in eerste trailer Netflix-film

De komiek met een Pools accent!

Begin volgend jaar gaat streamingdienst Netflix de biografische komedie The Polka King uitbrengen, met hoofdrollen voor Jack Black en Jenny Slate. Om liefhebbers van het platform lekker te maken hebben ze nu de eerste bewegende beelden online gezet. Bekijk hieronder.

The Polka King draait om Jan Lewandowski, een Poolse immigrant die aan het begin van de jaren 70 naar Canada overliep terwijl hij in een Poolse muziekgroep speelde. Later trok hij naar de VS, werd in de jaren 80 een Amerikaanse burger, en werd al snel een geliefde muzikant. In de tijd dat zijn faam toenam, organiseerde Lewandowski reisjes naar het nog altijd communistische Polen. Daar kocht hij goedkoop souvenirs en verkocht ze tegen hogere prijzen in de VS. Om meer poen binnen te halen wilde Lewandowski meer souvenirs inkopen, maar dat kostte hem te veel geld. Wat volgde was het begin van een piramidespel, dat uiteindelijk in een groots schandaal eindigde.


Black treedt op als de Poolse muzikant, Slate speelt zijn vrouw Marla, een schoonheidskoningin. Lewandowski's vriend en moeder worden respectievelijk gespeeld door Jason Schwartzman en Jacki Weaver. J.B. Smoove is ook van de partij.

The Polka King is gemaakt door schrijvers- en regisseursduo Maya Forbes (Infinitely Polar Bear) en Wallace Wolodarsky (Sorority Boys). Netflix heeft de dramedy niet zelf geproduceerd, dat lieten ze aan Red Hour Films en ShivHans Pictures over. De streamingdienst brengt de film 12 januari uit.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair