Algemeen

Mark Wahlberg is meest overbetaalde acteur van 2017

En wie zijn andere grote namen?

door Bram de Groot om 06:37 in Algemeen
Nadat Johnny Depp in 2015 en 2016 werd uitgeroepen tot de meest overbetaalde acteur van het jaar, is het nu Mark Wahlberg die de eer toekomt. Volgens Forbes leverde elke geïnvesteerde dollar het minst op bij Wahlberg.

Forbes keek naar de laatste drie films waarin de acteur te zien is, voor 1 juni 2017 en exclusief animatiefilms, films waarin de acteur een klein aandeel heeft en films die werden vertoond op minder dan 2.000 bioscoopschermen. Vervolgens kwam de site tot een vergelijkingsplaatje op basis van het productiebudget en het geschatte inkomsten per film van de acteur.

Wahlberg werd eerder dit jaar nog tot de best betaalde acteur uitgeroepen, ook door Forbes. Hij zou $68 miljoen hebben verdiend. Volgens Forbes brengt elke in Wahlberg geïnvesteerde dollar zo'n $4,40 op aan de bioscoopkassa. In 2016 stond Wahlberg nog op een zevende plaats, met $9,20 per dollar. Andere namen die verhoudingsgewijs niet sterk scoorden in 2017 zijn Christian Bale ($6,70), Channing Tatum ($7,60), Denzel Washington ($10,40) en Brad Pitt ($11,50).

De reden waarom Wahlberg op nr. 1 staat heeft waarschijnlijk vooral te maken met het floppen van het verder prima ontvangen, maar prijzige Deepwater Horizon uit 2016.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

En Transformers was ook niet de financiële hit die ze hoopte dat het zou zijn geweest...

Master Of Films

Avatar

Er was een tijd dat we hier op Filmtotaal Marky Mark hebben we uitgescholden als crimineel. Tegenwoordig ben ik Marky Mark uit het oog verloren.

Actor Mark Wahlberg is seeking a pardon for violent crime he committed aged 16
He was teenager in Boston when he punched Johnny Trinh in the eye and beat another Vietnamese man around the head
Wahlberg knocked Johnny Trinh to the ground as he fled other attack and then shouted racial abuse about 'g***s'
At time Trinh was said to have been blinded in one eye and Wahlberg was charged with attempted murder
He served 45 days and when in custody began to turn his life around
MailOnline has found Trinh - and victim says he had no idea who attacked him, forgives the star and wants to meet him face to face
Trinh, now a married father reveals he actually lost eye before attack when he served alongside US forces fighting Communists in South Vietnam

Frietgezicht

Avatar

@ MOF, FT steekt het in de doofpot!
JIGSAW zou dr wel raad mee weten.

Jammer dat Rich geen vragen meer heeft waar die het antwoord eigenlijk niet op wilt weten. :P

En als je nr 1 bent in zo'n lijst lach je de ballen uit je broek. Hij kijkt als die even tijd heeft op z'n bank app naar z'n vermogen en hij komt weer klaar in een dure boxer.

Sunspot

Avatar

Deepwater Horizon was wel cool, Last Knight ook wel goed.

maar weet niet bij die Wahlberg, wanneer hij 'normale jan' moet spelen, dan komt het zo verkeerd over, te geforceerd of zo.

Ligt niet aan al die macho rollen van hem, want bij andere acteurs heb ik dat totaal niet.

NieuwsFilm

meest populair