Alles over 'Jumanji: Welcome to the Jungle'

Alles over 'Jumanji: Welcome to the Jungle'

Het goed ontvangen vervolg is er eindelijk!

Twee decennia na het origineel, is het eindelijk zover en krijgt Jumanji (1995) een prima vervolg. Jumanji: Welcome to the Jungle gooit het concept echter om en brengt ons naar de jungle, in plaats van de jungle naar onze wereld... Vanaf donderdag in de bioscoop. Mocht je benieuwd zijn welke films nog meer in de bioscoop draaien deze week en de komende weken, bekijk dan hier onze maandtips.

Jumanji: Welcome to the JungleBekijk de afbeelding

Regie: Jake Kasdan | Cast: Dwayne Johnson (Spencer), Kevin Hart (Fridge), Jack Black (Bethany), Karen Gillan (Martha), Nick Jonas (Alex) e.a. | Scenario: Chris McKenna, Erik Sommers e.a. | Speelduur: 119 minuten | Genres: Actie, Avontuur, Komedie | Kijkwijzer: 12

In het gloednieuwe avontuur Jumanji: Welcome to the Jungle zijn de rollen omgekeerd wanneer vier tieners de wereld van het spel Jumanji binnengesleurd worden. Wanneer vier middelbare scholieren een oude videogame genaamd Jumanji ontdekken waar ze nog nooit van hebben gehoord, worden ze meteen de junglewereld van het spel ingetrokken. Ze veranderen in de game-personages die ze zelf kozen, gespeeld door Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black en Karen Gillan. Al snel ontdekken ze dat je Jumanji niet zomaar speelt - je moet het zien te overleven. Om het spel te verslaan, moeten zij het gevaarlijkste avontuur van hun hele leven ondernemen, anders kunnen ze voor eeuwig in de game vast blijven zitten...

Meer verhalen

Had Jumanji echt een vervolg nodig? Vermoedelijk niet. Maar wat producent Matt Tolmach betreft wel. Hij stelt dat hij keek naar het oorspronkelijke boek van Chris van Allsburg, waar de eerste film op geïnspireerd was. "Ik had meteen het gevoel dat er meer Jumanji-verhalen verteld moesten worden," begon Tolmach. "Mijn eerste gedachte was: wat is de volgende stap in het verhaal? Wat is het volgende Jumanji-avontuur? Het voelde heel vanzelfsprekend om verder te gaan waar we twintig jaar geleden gestopt zijn."

Voor Dwayne Johnson voelde het vooral ook logisch om "dat gevoel van verbazing, het overwinnen van angsten en ontdekken wie je bent" naar de film te brengen. "Het is allemaal door Jumanji: Welcome to the Jungle verweven." Maar vooral geinig is wat de producent en Johnson betreft het vernieuwende concept, waarbij het bordspel verandert in een videospel dat de spelers de wereld inhaalt.

Eerste reacties

De eerste recensies van Jumanji zijn positief. Op RottenTomatoes heeft de avonturenfilm een score van 83 procent en een gemiddelde van 6,3. "Jumanji: Welcome to the Jungle heeft een charmante cast een een humoristische twist die het tot een weinig ingewikkeld, maar vooral onderhoudende update van het bronmateriaal maakt."

Box office prestaties

Hoeveel Jumanji: Welcome to the Jungle gekost heeft is niet bekend. De film zal vermoedelijk wel een succes worden: de projecties voor het openingsweekend komen uit op zo'n 60 miljoen dollar in de Verenigde Staten alleen al.

Trivia

De film speelt zich af in een Afrikaanse jungle, maar is opgenomen in... Hawaii. | Tom Holland was gecast in de film, maar werd uiteindelijk vervangen door Nick Jonas. | De tweede film van Dwayne Johnson met Welcome to the Jungle in de titel. Dat gebeurde eerder met The Rundown (2003), dat in sommige landen als Welcome to the Jungle werd uitgebracht.



NieuwsFilm

meest populair