Ook Rian Johnson reageert op kritiek 'Star Wars: The Last Jedi'

Ook Rian Johnson reageert op kritiek 'Star Wars: The Last Jedi'

Hij neemt het vooral niet te persoonlijk op.

Fans lijken gemixt te reageren op Star Wars: The Last Jedi. Nadat Disney al reageerde, is nu ook regisseur en scenarioschrijver Rian Johnson op die gemengde reacties ingegaan.

"Ik ben me, door mij eigen ervaringen, bewust dat fans zo ontzettend veel toewijding voelen. Ze geven zoveel om de franchise, dat ze er soms gewelddadig over worden op Twitter. Maar dat komt omdat ze er echt om geven en het soms pijn doet als je echt ergens om geeft en je niet krijgt waar je van houdt. Het doet altijd pijn en om die reden zie ik het niet als iets persoonlijks als een fan negatief reageert en kritiek op me heeft op Twitter. Dat is prima. Het is mijn werk om dat te accepteren. Elke fan heeft een lijst met dingen die volgens hen in een Star Wars-film moeten zitten en die er juist niet in moeten zitten. Je zal weinig fans vinden met exact dezelfde lijstjes," begon Johnson tijdens een interview.

"Ik weet ook dat op eenzelfde manier de eerste films heel persoonlijk waren voor [George] Lucas. Hij maakte nooit een Star Wars-film door eerst te gaan zitten en zich af te vragen wat de fans zouden willen zien. En ik wist dat, als ik zou schrijven met die vraag in mijn achterhoofd, het niet zou werken. Dan zouden mensen boos op me worden en vinden dat ik Star Wars verpest zou hebben. Dan zou ik ook een slechte film gemaakt hebben en dat wil niemand."

En: "Maar laat ik ook zeggen, dat 80 tot 90 procent van de reacties die ik op Twitter gekregen heb, erg vriendelijk waren. Er zijn veel mensen die zich heel erg vermaakt hebben. Dus als ik het heb over de negatieve zaken, dan schept dat geen volledig beeld van de fans."



NieuwsFilm

meest populair