DF start verzamelen IP-adressen voor illegale downloads 'The Hitman's Bodyguard'

DF start verzamelen IP-adressen voor illegale downloads 'The Hitman's Bodyguard'

Downloaders krijgen een schikkingsvoorstel van 150 euro.

Dutch FilmWorks kreeg enige tijd geleden toestemming om IP-adressen te verzamelen van mensen die illegaal hun films en series downloaden. Het bedrijf gaat nu ook daadwerkelijk van start met het verzamelen van die gegevens. Vandaag meldt het in een statement dat het begonnen is met de film The Hitman's Bodyguard.

Het zal in eerste instantie nog altijd om een test gaan. Volgens Dutch FilmWorks staat "een redelijke schikking centraal" en worden "de volledige schade en kosten nog niet verhaald op de illegale downloaders. " Voor het verzamelen van de gegevens moeten er een aantal stappen ondernomen worden.

Allereerst verzamelt het Duitse bedrijf Tecxpio de IP-adressen. Dutch FilmWorks legt die lijst vervolgens voor aan internetproviders, die het verzoek krijgen om contactgegevens betreffende de IP-adressen te verstrekken. Doen ze dat niet, wordt het verzoek voorgelegd aan de rechter en zal geprobeerd worden dat af te dwingen. Als de gegevens beschikbaar zijn, krijgen mensen die illegaal downloaden een schikkingsvoorstel van 150 euro.

CEO Willem Pruijssers laat weten dat de keuze op de Amerikaans-Nederlandse productie gevallen is omdat deze het zo goed heeft gedaan in de bioscopen. Meestal doen films die het in de bioscopen goed doen namelijk ook goed onder illegale downloaders. En hij noemt het schikkingsvoorstel erg redelijk: "zeker in verhouding met de bedragen die men in omringende landen eist voor illegale downloads."



NieuwsFilm

meest populair