Algemeen

DF start verzamelen IP-adressen voor illegale downloads 'The Hitman's Bodyguard'

Downloaders krijgen een schikkingsvoorstel van 150 euro.

door Jim Pedd om 12:35 in Algemeen
Dutch FilmWorks kreeg enige tijd geleden toestemming om IP-adressen te verzamelen van mensen die illegaal hun films en series downloaden. Het bedrijf gaat nu ook daadwerkelijk van start met het verzamelen van die gegevens. Vandaag meldt het in een statement dat het begonnen is met de film The Hitman's Bodyguard.

Het zal in eerste instantie nog altijd om een test gaan. Volgens Dutch FilmWorks staat "een redelijke schikking centraal" en worden "de volledige schade en kosten nog niet verhaald op de illegale downloaders. " Voor het verzamelen van de gegevens moeten er een aantal stappen ondernomen worden.

Allereerst verzamelt het Duitse bedrijf Tecxpio de IP-adressen. Dutch FilmWorks legt die lijst vervolgens voor aan internetproviders, die het verzoek krijgen om contactgegevens betreffende de IP-adressen te verstrekken. Doen ze dat niet, wordt het verzoek voorgelegd aan de rechter en zal geprobeerd worden dat af te dwingen. Als de gegevens beschikbaar zijn, krijgen mensen die illegaal downloaden een schikkingsvoorstel van 150 euro.

CEO Willem Pruijssers laat weten dat de keuze op de Amerikaans-Nederlandse productie gevallen is omdat deze het zo goed heeft gedaan in de bioscopen. Meestal doen films die het in de bioscopen goed doen namelijk ook goed onder illegale downloaders. En hij noemt het schikkingsvoorstel erg redelijk: "zeker in verhouding met de bedragen die men in omringende landen eist voor illegale downloads."

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Thiver

Avatar

Jim Pedd "CEO Willem Pruijssers laat weten dat de keuze op de Amerikaans-Nederlandse productie gevallen is omdat deze het zo goed heeft gedaan in de bioscopen. Meestal doen films die het in de bioscopen goed doen namelijk ook goed onder illegale downloaders."

Zou het niet beter zijn achter de downloaders aan te gaan van films die in de bioscopen niet quitte wisten te spelen?

Akke Moeka Hara

Avatar

Langzaam wordt het een gevangenis waar we in leven, je kan mensen dit niet kwalijk nemen dat ze een digitaal kopietje nemen.
Als het nou een fysieke blu ray of dvd was ok, maar dit is gewoon een benefit van het internet, het enige wat strafbaar is en zou moeten zijn is degene die deze films digitaal distruberen en online zetten, maar niet de mensen die de films bekijken of downloaden.
En men spreekt over “schade” give me a fucking break.

Mellie

Avatar

€ 150,= schikking voor 1 film downloaden redelijk?
Daar kun je 20 keer voor naar de bioscoop!

SunChaser

Avatar

Ik heb een kaartje gekocht in de bios. Mag ik m nu gratis kijken

Enne nu dus alles downloaden behalve de HB

Da Villain

Avatar

Hoe moeilijk is het om niet via DFW te downloaden? :3

Goku32

Avatar

Terecht moet je maar niet downloaden van films. Koop gewoon in de winkel

Gyros regime

Avatar

Dit is onterecht.. Er zou een boete moeten worden uitgedeeld voor het schenden van privacy aan de internet politie.. Het intetnet is van iedereen.

Sunspot

Avatar

Haha, geld verdienen aan illegale downloaders.

Ben het wel met Akke Moeka Hara eens

Master Of Films

Avatar

De heer Pruijssers heeft een bord voor zijn kop. Dat DFW geld weggooit aan Tecxpio terwijl ze nog steeds inferieure DVD's/Blu-ray's uitbrengen. Zelfs met het weghalen van extra's, laat de beeld- en geluidskwaliteit te wensen over. De prijzen van DFW mag dan wel goedkoop zijn, echter goedkoop is duurkoop.

Ondanks de copyright schending is het ook belachelijk dat ze in feite schenden aan privacy. Dat die criminelen van de Autoriteit Persoonsgegevens nog toestemming hebben gegeven. Dutch FilmWorks shit bedrijf.

Koop The Hitman's Bodyguard niet van Dutch FilmWorks al is deze nog zo goedkoop. Haal de Amerikaanse of de UK versie van Lionsgate als je per se deze film wilt hebben.

keepertje

Avatar

Laat ze nu eens met een alternatief komen dat je bv 50 euro per maand betaalt en je hebt alle streauming diensten bij elkaar. Wil best betalen maar geen 5 systemen.

NieuwsFilm

meest populair