Celebrity

Harvey Weinstein ontspringt mogelijk de dans en gaat vrijuit

Wegens het gebrek aan bewijs kan de politie in Los Angeles mogelijk helemaal niks met de beschuldigingen.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jeffrey Kouters om 20:42 in Celebrity
Voormalig studiobaas Harvey Weinstein werd de afgelopen maanden publiekelijk beschuldigd door tientallen Hollywoodvrouwen van vergaande seksuele intimidatie. Reden genoeg voor diverse politiekorpsen om een onderzoek in te stellen naar de producent, maar tot daadwerkelijke vervolging lijkt het vooralsnog niet te gaan komen, zo blijkt nu. Dit alles heeft te maken met het gebrek aan voldoende bewijsmateriaal om Weinstein aan te kunnen klagen.

Dat beweert roddelwebsite TMZ althans op basis van een anonieme bron, werkzaam bij de politie in Los Angeles, Amerika. De politie schijnt in diverse lopende zaken tegen Weinstein niet genoeg bewijs tegen de filmproducent te kunnen verzamelen, om te kunnen bewijzen dat hij de vrouwen, die hem (al dan niet openbaar) beschuldigen, daadwerkelijk seksueel heeft geïntimideerd.

"Het is simpelweg het ene woord tegen het andere. Een vrouw zegt dat Weinstein haar heeft geïntimideerd of verkracht, en hij ontkent het. Zelfs als een vrouw anderen heeft verteld over het voorval, dan is dat nog niet genoeg", vertelt de bron aan TMZ.

Een groot probleem blijkt het feit dat veel mogelijke incidenten al lang geleden zijn gebeurd, waardoor er geen bruikbaar bewijsmateriaal meer te vinden is. TMZ schrijft daarover: "Veel hotels hadden destijds nog geen camerabewaking en als ze die al hadden, dan zijn de beelden meestal al lang vernietigd". Ook is er geen medisch bewijs meer te vinden, bijvoorbeeld sporen van sperma, wat de zaken ook bemoeilijkt.

Dat is overigens een veelvoorkomend probleem bij dergelijke zaken. Slachtoffers kiezen er in veel gevallen niet voor om direct aangifte te doen bij de politie; vaak uit schaamte of angst om niet geloofd te worden. Weinstein zou zelfs ook een aantal vrouwen, die hij heeft lastiggevallen, hebben bedreigd met de dood en hebben gestalkt met ingehuurde spionnen. Echter, net zoals bij dit lopende onderzoek, ontbreekt ook hierbij het concrete bewijs.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

chazillionair28

Avatar

dus met andere woorden, had maar de ballen gehad om in die periode deze beste man aan te klagen. Achteraf janken bereik je dus niets mee, behalve dat weinstein niet meer welkom is in Hollywood.

Sunspot

Avatar

Nou, ze hebben wel wat bereikt, er is een hele discussie gaande, mensen als Weinstein zullen wel 2x nadenken.

En sowieso, zijn carrière is echt wel over, wie wilt er nou nog geassocieerd worden met Harvey WEinstein.

Goov25

Avatar

Maar ook +1 chaz. Want serieus dames (en heren) : doe gelijk aangifte, niet na tientallen jaren.

Artificialis

Avatar

Hij is zijn reputatie, carrière en inkomen kwijt. Gedwongen om de rest van zijn bestaan als kluizenaar door het leven te gaan. Nergens meer welkom, nergens meer gewild. Lijkt mij voldoende straf voor wat tot nu toe allerlei vage geruchten en beschuldigingen zijn geweest.

Prince John

Avatar

+2 Sunspot
Dankzij de uitspraken van deze dames hebben andere slachtoffers ook de moed gevonden om zich uit te spreken over hun akelige ervaringen. En het was natuurlijk handiger geweest als zij zich eerder hierover hadden uit gelaten maar is lang niet altijd even makkelijk, dus makkelijker gezegd dan gedaan. En Arti, zijn straf mag echt wel forser zijn, denk niet dat zo'n vijftig dames al deze verhalen uit de duim zuigen.

Dirk Diggler

Avatar

@Artificialis

Al is er maar één verhaal waar, je behoort met je handen van iemand af te blijven. Hoeveelheid maakt in deze niet uit.Maar over 10 jaar is Hollywood het weer 'vergeten', en kan Harvey, omdat hij zijn leven 'verbeterd' heeft weer fijn gaan produceren. Althans zo gaat het meestal in Hollywood. Hopelijk gaan de zaken nu enigszins veranderen.... Heb er zelf een hard hoofd in. Boys will be boys!

Artificialis

Avatar

Hij is nergens voor veroordeeld, er heeft geen rechtszaak plaatsgevonden. Er per definitie vanuit gaan dat een aantal vrouwen gelijk heeft en een oude dikke lelijke vent wel fout zal zitten is een totaal verkeerde gedachtegang. Het idee van het rechtssysteem is juist dat er onderzoek plaatsvindt voordat je dit soort conclusies trekt. Laat staan tot strafmaatregelen over gaat.

Moviemagic

Avatar

Ik vermoed dat Harvey echt wel de viespeuk was die dit deed maar nu gaan er vele verhalen over veel verschillende personen. Hopelijk worden er nu niet fantastische acteurs geschaad omdat iemand graag in de spotlight wil staan.

nieuwslaatste nieuws