'Black Panther' op weg naar waanzinnige start

Het achttiende MCU-deel lijkt te gaan knallen.

Volgens de website Box-Office Pro stevent Marvel Studios' Black Panther af op een zeer stevige start aan de Noord-Amerikaanse bioscoopkassa's; nog altijd een belangrijke graadmeter of hoe een film het financieel gaat doen. Naar verwachting trapt de film van regisseur Ryan Coogler af moet een score van meer dan $90 miljoen.

Mocht dit kloppen dan komt de achttiende film in het Marvel Cinematic Universe dan opent de film gelijk met eerste films rond Iron Man ($98,6 miljoen) en Guardians of the Galaxy ($94,3 miljoen) en zelfs voor Doctor Strange's film ($85,1 miljoen) uit 2016. Een voordeel is dat de film opent tijdens het Presidents Day-weekend, een moment waarop het bioscoopbezoek toenemen in de States.

Met Chadwick Boseman als de titelheld en Michael B. Jordan als de slechterik Eric Kilmonger verschijnt Black Panther op 14 februari in de Nederlandse bioscoopzalen.


In Black Panther wordt T'Challa de koning van het geïsoleerde, technologisch geavanceerde Afrikaanse natie Wakanda. Daar neemt hij plaats op de troon die hem rechtmatig toebehoort, maar een krachtige tegenstander stelt T'Challa a.k.a. Black Panther op de proef. Een groots conflict zet de toekomst van Wakanda en de complete wereld op het spel. Oog in oog met verraad en gevaar moet de jonge koning zijn bondgenoten verzamelen en de volledige kracht van Black Panther inzetten om zijn tegenstanders uit te schakelen om zo zijn mensen en samenleving veilig te stellen.

NieuwsFilm

meest populair