Black Panther (2018)

Long live the king.

Een unieke en prachtig vormgegeven microkosmos binnen het Marvel Cinematic Universum, maar niet zonder zwakheden.
play

7,6 details

  • 134 Min
  • Actie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Avontuur
  • Verenigde Staten
134 Min Verenigde Staten

Na de gebeurtenissen van Captain America: Civil War, keert Koning T’Challa terug naar huis, naar het teruggetrokken levende, technologisch geavanceerde Afrikaanse land Wakanda, om te dienen als de nieuwe koning. Al snel blijkt dat zijn claim op de troon niet zo veilig is als hij gedacht had en moet hij samenwerken met CIA-agent Evertt K. Ross en leden van de Dora Milaje, de special forces van Wakanda, om te voorkomen dat er oorlog uitbreekt.

Regie
Ryan Coogler
Cast
Andy Serkis, Michael B. Jordan, Forest Whitaker, Chadwick Boseman, Sebastian Stan, Martin Freeman, Angela Bassett, Lupita Nyong'o, Letitia Wright, Daniel Kaluuya, Danai Jekesai Gurira, Phylicia Rashad, Sterling K. Brown, Winston Duke, Florence Kasumba, John Kani, David S. Lee.
Release
15.02.2018
Release NL
15.02.2018
Release DVD
20.06.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Ryan Coogler | Cast: Chadwick Boseman (T'Challa / Black Panther), Michael B. Jordan (Erik Killmonger), Letitia Wright (Shuri), Lupita Nyong'o (Nakia), Danai Gurira (Okoye), Angela Bassett (Ramonda), Winston Duke (M'Baku), Forest Whitaker (Zuri), Martin Freeman (Everett K. Ross), Andy Serkis (Ulysses Klaue) e.a. | Speelduur: 134 minuten | Jaar: 2018

Zoals we allemaal in Captain America: Civil War al zagen, is de koning van Wakanda door een noodlottige bomaanslag heengegaan. Het van de buitenwereld afgezonderde Wakanda zoekt daarom een troonopvolger en logischerwijs probeert T'Challa, de zoon van de koning, aanspraak te maken op die luxe zetel. Daar denken anderen echter net zo over. Door die strijd dreigt het land nog verdeelder te raken. Jarenlang verborgen geheimen zouden zomaar eens boven water kunnen komen, met alle gevolgen van dien. Deze laatste solofilm voor het cumulatieve spektakelstuk Avengers: Infinity War duikt in de wereld van Black Panther, maar hoeveel nieuwigheid valt daar eigenlijk nog te ontdekken?

Puur kijkend naar de vormgeving een hoop. Op het eerste gezicht is Wakanda een doorsnee derdewereldland, maar wie eenmaal de verborgen wereld binnentreedt, zal ontdekken dat Wakanda eigenlijk een technologisch zeer geavanceerde natie is, voedend op de krachten van het fictieve metaal vibranium (waar bijvoorbeeld ook het schild van Captain America van gemaakt is). De volkeren van dit bruisende land zijn rijkelijk versierd met een groot scala aan culturele uitingen, zoals lipschotels en ingesneden krokodillenhuiden. Het thuisfront van de zwarte panters is een land waar de primitieve Afrikaanse stammencultuur hand in hand samengaat met de moderne wetenschap. Zeker door het effectieve gebruik van rimboemuziek komt het totaalplaatje helemaal tot leven. Black Panther is nu al een kandidaat om volgend jaar enkele Oscarnominaties binnen te slepen op het gebied van productie, make-up, kostuums en geluid.

alle artikelen (114)

Black Panther Nieuwsberichten

Black Panther

acties