Algemeen

Ouders Rey nog niet definitief in 'Star Wars'

Volgens regisseur 'The Last Jedi'

door Bram de Groot om 06:00 in Algemeen
Voor de liefhebber die Star Wars: The Last Jedi nog moet zien, kan dit artikel maar even aan zich voorbij laten gaat, aangezien er nu wat spoilers volgen.

In de film van Rian Johnson werd er ogenschijnlijk een antwoord gegeven op wie de ouders van Daisy Ridley's personage Rey zijn. De regisseur meldt nu dat daar nog wel eens verandering in zou kunnen komen.

Sinds The Force Awakens (2015) waren er heel wat theorieën over wie (een van) de ouders zouden kunnen zijn van de jonge 'scavenger' van Jakku. In The Last Jedi onthult Kylo Ren (Adam Driver) aan Rey dat haar ouders "niemand" zijn. Tegenover The Huffington Post zei Johnson dat dit kan veranderen in Episode IX:

"Alles ligt nog open, en ik schrijf de volgende film niet. J.J. Abrams en Chris Terrio doen dat. Bij al deze films geldt Obi-Wans preek over hoe je naar bepaalde situaties kunt kijken, dus ik denk dat je altijd moet nagaan hoe bepaalde informatie is gegeven. Maar voor mij was de onthulling op dat moment gevoelsmatig logisch."

Regisseur J.J. Abrams werkt komende periode aan IX. Deze moet eind 2019 in de bioscoop verschijnen. Johnson werkt aan een compleet nieuwe Star Wars-trilogie die los zou komen te staan van de huidige Skywalker-saga. Volgens de geruchten zou Johnson de eerste film al dit jaar gaan opnemen in het noorden van Ierland.

28 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

HvO

Avatar

Laat die Jonson alsjeblieft nooit meer in de buurt komen van een Star Wars film. De beste man heeft al genoeg schade aangericht. Dat weet hij zelf ook, daarom komt hij nu met deze slappe verklaring.

draganta

Avatar

Ze krijgen schrik daar, Ha. Terugkomen op de beslissing eh.

GreenHornet

Avatar

heb het een beetje gehad met Star Wars de ouders hadden al in het script voor tfa bekend moeten zijn.

In dit geval mis ik George Lucas wel.

dakai-world

Avatar

Ten tijde van de OT:

Why did they had to make Vader Luke’s father! That makes no sense. Fuck this shit. And who the f are those teddybears?

PT:
Jar Jar Binks stinks. And George Lucas too! He personally raped the Star Wars Universe. They have no respect for the OT.

ST:
What the fuck! That’s not how the force works! Why did Disney had to make Sequels? Where’s George Lucas? He’s the only one who can save the SW-universe.

SW is per definitie een franchise waar je het gegarandeerd fout doet. Probeer je iets nieuws, heb je geen respect. Doe je een ode, dan ben je SW aan het herkauwen.

ThEnd

Avatar

dakai-world +1

Last Jedi is geweldig, dus erg blij dat Johnson een nieuwe trilogie mag ontwikkelen!

Falcon Knight

Avatar

TLJ was gewoon een gedurfde, ijzersterk geschreven film die een prachtige middelvinger naar de hypecultuur maakte. Maarja, natuurlijk zijn de Star Wars-fans niet tevreden. Niemand haat Star Wars zo veel als Star Wars-fans.

benjamin

Avatar

Zo veel aandacht voor iets waarvan enkel een paar fanboys besloten hebben dat het een mysterie moest zijn.

Goov25

Avatar

+2 dakai-world

Ereptile

Avatar

Mjah... Het probleem dat mensen hebben is volgens mij gewoon dat TLJ veel dingen weggooit die in TFA zijn opgebouwd/geïntroduceerd. Er zitten momenten in de film dat ik ook denk van "damn dit is wel heel tof!" maar er zijn ook momenten dat ik dacht "is dit echt nodig?!"

Bovendien moet Rian Johnson de film echt verdedigen en uitleggen terwijl een film, volgens mijn mening, toch op zichzelf moet staan zonder dat een regisseur alles toelicht.

Darthmar

Avatar

They are making it up as they go along.
Dus duidelijk er is er geen verhaal bedacht voor alle drie de delen waardoor je afkeurende reacties krijgt en regiseurs die zich in alle bochten wringen om dingen recht te praten.

benjamin

Avatar

Eerst en vooral +3 dakai-world.

Ereptile "Bovendien moet Rian Johnson de film echt verdedigen en uitleggen terwijl een film, volgens mijn mening, toch op zichzelf moet staan zonder dat een regisseur alles toelicht."
Uiteraard moet een film op zichzelf kunnen staan, maar ik zie niet in in welke mate dat bij deze film niet het geval is. Welke concrete informatie van Johnson was volgens jou dan zo nodig om de film te begrijpen?

23VDV23

Avatar

Wat een paniek. Natuurlijk is er in grote lijnen wel een plan, zo veel is al duidelijk geworden uit eerdere opmerkingen van Abrams en bijvoorbeeld ook Colin Trevorrow toen hij nog aan IX verbonden zat. Maar dat wil niet zeggen dat je aan bepaalde details niet nét een wat andere invulling kunt geven, zeker als je verschillende makers in je trilogie de kans wil geven. In de originele trilogie lag ook niet alles van begin af aan vast, hoe graag mensen dat ook willen geloven. Leia was toen Empire werd gemaakt nog niet eens de zus van Luke, getuige de kus en de verhalen van co-scenaristen dat Luke na Return of the Jedi naar zijn tweelingzus op zoek zou gaan (degene naar wie 'There's another' van Yoda aanvankelijk refereerde). Toen A New Hope werd gemaakt was het idee dat Darth Vader de vader van Luke was op z'n minst op een hoge plank in een enorme ijskast gezet, de notie van 'The Clone Wars' was iets heel anders dan het later is geworden en zo kunnen we nog wel even doorgaan. De keuzes die in The Last Jedi zijn gemaakt hebben zelfs veel minder risico op zaken die aan het einde niet helemaal lekker in elkaar lijken te vallen dan bij bijvoorbeeld de genoemde zaken in de originele trilogie het geval was.

Ereptile

Avatar

Benjamin "Uiteraard moet een film op zichzelf kunnen staan, maar ik zie niet in in welke mate dat bij deze film niet het geval is. Welke concrete informatie van Johnson was volgens jou dan zo nodig om de film te begrijpen? "


Nou ik bedoel meer dat hij al zijn keuzes die hij in deze film heeft gemaakt nu zo aan het verdedigen is...

GreenHornet

Avatar

ik hoop ooit achter te komen hoe deze productie van Star Wars is gegaan. Ik kan niet geloven dat er nooit een rode draad is geweest. Zo stom is Disney toch niet.

Jedha

Avatar

Wat ik ook mis in The Force Awakens en The last Jedi zijn de epische Battles zoals The Battle of Hoth/ Endor of net als in Rogue One the battle of Scariff. Die Johnson hoeft voor mij ook niet meer terug. Doe mij Gareth Edwards samen met J.J Abrams

ridjieddo

Avatar

Wie o wie kan mij de spiegel in (en) de grote poepgat uitleggen?

benjamin

Avatar

rukubrick "50% audience score op rotten tomatoes voor de last jedi
dat belooft voor het vervolg...hahahahaha"
Wat probeer jij nu toch te bereiken? Denk je echt dat de CinemaScore of de argumenten om die RT-score met een korrel zout te nemen gaan verdwijnen door ze te negeren? Constant hetzelfde blijven herhalen, heeft negatieve invloed op jouw geloofwaardigheid en niet op hoe de film ontvangen is.

23VDV23

Avatar

@Jedha: er waren toch aardig wat grootschalige gevechtsscènes in The Last Jedi. De openingsscène, het beleg door The First Order nadat de hele meute uit hyperspace was gekomen, het hele gevecht op Crait (die zelfs teruggreep op zowel Endor/Death Star 2 als Hoth) en dan was er ook nog het moment dat Laura Dern met haar schip op lichtsnelheid op The First Order invloog.

Master Of Films

Avatar

+5 dakai-world

Totaal geen probleem mee dat Rey's nobody's zijn. Immers Anakin had niet eens een vader en zijn moeder was een slavin.

23VDV23

Avatar

Eens met benjamin. Rukubrick wordt vermoeiend. Je hoeft de film niet goed te vinden, maar een beetje normaal discussie voeren zou voor ons en je eigen geloofwaardigheid wel zo prettig zijn.

Artificialis

Avatar

Misschien moeten ze in een volgend deel ook maar verhaallijnen gaan opstarten rondom de ouders van Finn, Rose, Poe, Holdo, Phasma, Hux en allerlei andere karakters waarvan we de ouders niet kennen. En dan bij al die verhaallijnen eindigen met de conclusie dat de ouders niemand belangrijk waren. Blijkbaar vindt het publiek dat prima.

Als de ouders van een personage geen betekenis hebben start je daar toch geen uitgebreide verhaallijn voor op?

benjamin

Avatar

Artificialis "Als de ouders van een personage geen betekenis hebben start je daar toch geen uitgebreide verhaallijn voor op?"
Maar hebben ze dat wel gedaan? Ik heb nooit van The Force Awakens die indruk gekregen, dat leek mij altijd al gewoon een idee dat wat mensen online zichzelf hebben aangepraat.

draganta

Avatar

Rey tegen BB8. Wie ben jij, oh een groot geheim. Ja ik ook. Wachten op je meester ik op mijn familie.......

Niet YouTube.

Artificialis

Avatar

Maar hebben ze dat wel gedaan? Ik heb nooit van The Force Awakens die indruk gekregen, dat leek mij altijd al gewoon een idee dat wat mensen online zichzelf hebben aangepraat.

Je hebt de films toch gezien? Er wordt toch voortdurend in de films afgevraagd wat Rey's achtergrond is? Wie zij is? Waar zij vandaan komt? Wie haar ouders waren? Hoe kom je erbij dat mensen dit zelf hebben bedacht? Je hebt de films toch gezien?

benjamin

Avatar

Artificialis "Je hebt de films toch gezien? Er wordt toch voortdurend in de films afgevraagd wat Rey's achtergrond is? Wie zij is? Waar zij vandaan komt? Wie haar ouders waren? Hoe kom je erbij dat mensen dit zelf hebben bedacht? Je hebt de films toch gezien?"
Ik heb de film inderdaad gezien, dat leek mij vrij duidelijk af te leiden uit m'n vorige bericht. Maar als er zo veel momenten waren zul jij nu ongetwijfeld geen enkele moeite hebben er een paar aan te geven om je punt te versterken.

Master Of Films

Avatar

^ Ik denk eerder dat Arti George Lucas aan de lijn heeft om weer eens af te vragen wat Star Wars nou eigenlijk inhoud.

NieuwsFilm

meest populair