Featured

Alles over Theo Maassens komedie 'Billy'

De komiek debuteert als filmregisseur met een goed gevonden film.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 12:35 in Featured
2018 beginnen we onze wekelijkse Alles Over eens niet met een Amerikaans box office spektakel, maar met een geinig gevonden en goed ontvangen Nederlands komisch drama: Billy. Vandaag alles wat je moet weten over deze film. Mocht je benieuwd zijn welke films nog meer in de bioscoop draaien deze week en de komende weken, bekijk dan hier onze maandtips.

Billy

Regie: Theo Maassen | Cast: Bruno vanden Broucke (Gerard de Groot), Ruben van der Meer (Jeremy), Ellen Parren (Belinda), Christine de Boer (Merel), Jan-Paul Buijs (Bastiaan) e.a. | Scenario: Theo Maassen, Sander van Opzeeland | Speelduur: 90 minuten | Genres: Komedie | Kijkwijzer: 6

Buikspreker Gerard (Bruno vanden Broecke) vormt samen met zijn hondsbrutale pop Billy al twintig jaar een immens populair theaterduo. Ze spelen met groot gemak de grootste zalen vol en horen samen onbetwist tot de absolute top van het vaderlandse cabaret. Achter de schermen botert het echter heel wat minder tussen Gerard en Billy. Billy heeft Gerard in die jaren niet alleen op toneel totaal overvleugeld, maar ook buiten het theater heeft hij het inmiddels geheel voor het zeggen: Billy bepaalt Gerards leven. Billy heeft daar totaal geen problemen mee, maar het knaagt aan Gerard: hij is de lol in het optreden kwijtgeraakt en, als hij eerlijk is, ook de lol in het leven. Maar Gerard heeft geen idee hoe het anders moet. Wanneer Gerard verliefd wordt op zijn zorgzame nieuwe buurvrouw, de verpleegkundige Merel, maar Billy op hetzelfde moment als een blok valt voor de supersexy voetbalvrouw Belinda, beseft Gerard dat het echt de hoogste tijd wordt dat hij zijn eigen leven weer in eigen hand neemt. Daar is Billy het echter totaal niet mee eens...

Ongewone komedie

Theo Maassen was vooral van plan een ongewone komedie te maken, zo vertelt hij in het persmateriaal voor de film. Hij stelt dat de meeste Nederlandse komedies ook elementen van een romantische film in zich hebben. Dat is bij Billy anders, die film is enkel een komedie. "Waar gewoonlijk de nadruk bovengemiddeld op het romantische vlak ligt is Billy een volbloed komedie. De humor komt niet alleen maar voort uit de situatie zelf, maar er komt ook een onophoudelijke stroom grappen uit de mond van die dekselse Billy."

Eerste reacties

Er zijn al wat critici die Billy gezien hebben. Over het algemeen zijn de recensies positief: vooral het uitgangspunt en de karakterstudie naar hoofdpersoon Gerard zijn sterk. Ook zou Maassen een paar zeer inventieve shots in de film hebben geplaatst, waarbij het geheel gewoon strak geregisseerd is. Een mooi debuut dat de moeite waard is.

Box office prestaties

Het is niet zeker hoeveel kaartjes er in de voorverkoop over de toonbank gegaan zijn. Het is dus even wachten op box office prestaties van de film. Overigens toerde Maassen wel al door het land met voorpremières van de film.

Trivia

Billy is het regiedebuut van Theo Maassen | De film kostte naar verluidt 820.000 euro om te maken. | Maassen schreef ook mee aan het scenario.2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SunChaser

Avatar

Hij komt volgende maand op tv

SunChaser

Avatar

Hij komt volgende maand op tv

nieuwslaatste nieuws