Algemeen

Speelduur en personagebio's 'Black Panther'

De MCU-film komt over anderhalve maand uit in de bioscoop.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 17:37 in Algemeen
Met nog pakweg zes weken tot de release van Marvel-film Black Panther, komt er steeds meer materiaal vrij. Niet alleen heeft Marvel Studios vandaag laten weten dat er een nieuwe trailer komt volgende week (tijdens de College Football National Championship Game), ook zijn er bio's vrijgegeven van de hoofdpersonen.

Daarnaast schijnt de speelduur van de film onthuld te zijn. Volgens bioscoopketen Event Cinemas, duurt de MCU-film 2 uur en 15 minuten. Black Panther van regisseur Ryan Coogler draait vanaf 14 februari in de bioscoop.

Black Panther (Chadwick Boseman)
Als nieuwe koning van Wakanda, worstelt T'Challa met het verlies van zijn vader, maar is hij tegelijk vastbesloten diens nalatenschap te eren. Maar Wakanda wordt door twee vijanden bedreigd, die er allebei op uit zijn het land omver te werpen, en dus is het aan Black Panther om van zijn nieuwe pak en verbeterde kracht, snelheid en zintuigen gebruik te maken om het land en de rest van de wereld te verdedigen.

Okoye (Danai Gurira)
Zij is het hoofd van de Dora Milaje, een geheel uit vrouwen bestaande groep van de Special Forces. Okoye is loyaal aan Wakanda en dus niet aan de koning, maar zou hem alsnog met haar leven verdedigen. Een traditionalist, die net zo sterk met een speer als met haar tong is. Okoye wordt verscheurd tussen haar loyaliteit aan haar land en koning, als T'Challa de oeroude regels van Wakanda aan de kaak stelt.

Nakia (Lupita Nyong'o)
Een spion van Wakanda, die uit het buitenland teruggehaald wordt tijdens een missie. Ze is vastbesloten haar voormalige geliefde, T'Challa, te helpen bij het beschermen van het nalatenschap van Koning T'Chaka. Samen met haar ex-geliefde zet ze haar vaardigheden van misleiding en in de vechtkunsten in om Wakanda redden.

Shuri (Letitia Wright)
De jongere zus van T'Challa en hoofd van de Wakanda Design Group. Zij ontwerpt en bouwt futuristische technologie zoals het Black Panther pak, dat met Vibranium uit de Great Mound ontwikkeld is. Ze is een innovator en ligt jaren voor op de rest en staat altijd klaar om haar broer een moeilijke tijd te geven.

Erik Killmonger (Michael B. Jordan)
Erik Stevens, een Amerikaanse black-ops soldaat die de bijnaam Killmonger kreeg, verdween jaren geleden spoorloos. Maar nu keert hij terug, met een plan om Black Panther en heel Wakanda omver te werpen. Gebruikmakend van zijn charisma en ongelofelijke vechtvaardigheden, in combinatie met zijn kennis van de gebruiken van Wakanda, is Erik Killmonger een gevaar voor alles waar T'Challa om is gaan geven.

M'Baku (Winston Duke)
Bewapend met het van gehard Jabari-hout gemaakte harnas en staf, is M'Baku de formidabele leider van de Jabari-stam, een groep inwoners van Wakanda die Vibranium weigeren te gebruiken en zich teruggetrokken hebben van het gewone leven in het land. Na de dood van T'Chaka, moet M'Baku beslissen of hij T'Challa wil uitdagen om te vechten om de troon, of dat hij samen zal werken om het land te beschermen tegen krachten van buitenaf.

Everett Ross (Martin Freeman)
Een CIA-agent die werkte voor de Joint Terrorism Task Force. Hij werkt weer samen met T'Challa, nu blijkt dat ze dezelfde vijand hebben: Ulysses Klaue. Een vaardig tacticus, die zeer goed met wapens om kan gaan, en een ongelofelijk belangrijke bondgenoot voor de Black Panther.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws