Lakeith Stanfield gecast in 'The Girl in the Spider's Web'

Lakeith Stanfield gecast in 'The Girl in the Spider's Web'

De getalenteerde Get Out-acteur speelt een NSA-agent die Lisbeth Salander op de hielen zit.

Lakeith Stanfield (Short Term 12, Snowden), een van Hollywoods grote nieuwe talenten, is de nieuwste toevoeging aan misdaad-thriller The Girl in the Spider's Web, die Fede Alvarez zal regisseren voor Sony Pictures.

De film betreft een sequel/relaunch van de Millennium-saga. Claire Foy speelt deze keer de rol van hacker Lisbeth Salander. Ze wordt in de film vergezeld door o.a. Sverrir Gudnason als journalist Mikael Blomkvist en onze eigen Sylvia Hoeks (Blade Runner 2049) als Salanders tweelingzus Camilla.

Stanfield zal in de film de rol spelen van een NSA-agent, die Salander op de hielen zit omdat hij denkt dat zij gevoelige informatie van de overheid heeft gestolen. Stanfield was de laatste jaren te zien in films als Get Out, Dope, Selma en Death Note. Hij speelde ook de rol van Snoop Dogg in Straight Outta Compton.

De opnames van The Girl in the Spider's Web beginnen deze maand nog in verschillende Europese steden. Het resultaat draait vanaf 18 oktober a.s. in de Nederlandse bioscopen. Amy Pascal, Elizabth Cantillon en Scott Rudin produceren de film.

NieuwsFilm

meest populair