Rian Johnson over Snoke en het einde van 'The Last Jedi'

Rian Johnson over Snoke en het einde van 'The Last Jedi'

Waarschuwing: bevat spoilers voor o.a. het einde 'The Last Jedi'.

Star Wars: The Last Jedi maakte naast veel geld los uit portemonnees ook de tongen los. De film kreeg tot nu toe bijna evenveel haat als liefde. Regisseur/schrijver Rian Johnson maakte een aantal controversiele keuzes. Onder andere het einde en wat er gebeurt met Supreme Leader Snoke waren een bron van controverse. In verscheidene interviews geeft Rian Johnson nu toelichting over dat einde en over Snoke.

Heb je film nog niet gezien en wil je over dat einde en over de plotlijn van Snoke nog niets weten, lees dan niet verder.

Johnson sprak met The Huffington Post over het einde van Star Wars: The Last Jedi, waarin Luke Skywalker vredig sterft, nadat hij door van zeer lange afstand Kylo Ren af te leiden de rebellen de tijd heeft gegeven om te vluchten. Johnson zegt dat hij er niet bepaald om zat te popelen om Luke in zijn film te doden en er juist erg tegen op zag, maar dat het ook als het juiste moment daarvoor voelde, op het juiste moment in de trilogie.

Omdat het ''teruggaat naar wat Luke zegt aan het begin van de film: Wat denk je dat één man met een lightsaber kan doen? Het antwoordt is: een legende creëren waardoor hoop ontstaat. En wanneer hij dat bereikt heeft, in combinatie met wat het hem fysiek kost om dat te doen, kan je zeggen dat er niks sterkers is wat hij nog zou kunnen doen.''

Luke is niet het enige personage wiens dood in Star Wars: The Last Jedi controversieel bleek. De mysterieuze Supreme Leader Snoke, geïntroduceerd in de vorige Star Wars-film, werd onceremonieel afgemaakt zonder dat we iets over zijn achtergrond te weten kwamen.

Johnson vond namelijk dat meer over Snoke uitleggen teveel tijd zou kosten, het verhaal tot stilstand zou brengen en niet op zijn plek zou voelen binnen de rest van de film. Het zou weinig toevoegen aan het verhaal van Rey of Luke. Maar misschien doet J.J. Abrams er nog iets mee in de volgende film, aldus Johnson.

NieuwsFilm

meest populair