Algemeen

John Williams componeert muziek 'Star Wars: Episode IX'

Hij voelt zich dolgelukkig.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 12:36 in Algemeen
Variety meldt dat John Williams de Skywalker-saga mag afronden. Hij zal de muziek componeren van J.J. Abrams Star Wars: Episode IX. De 85-jarige Williams maakt al sinds het begin van de franchise in de jaren zeventig de muziek van de franchise en zal die traditie dus nog even doorzetten.

"Ik denk niet dat je ooit met pensioen gaat als het aankomt op schrijven," begon Williams. "Ik voel me erg gelukkig en het werk waar ik me mee bezig houd, daar heb je niet veel voor nodig. Als je nog goed kan zien en je handen het nog doen - ik heb geen artritis in mijn handen en kan nog altijd gemakkelijk de piano spelen - dan denk ik dat er geen enkele reden is om te stoppen. Muziek is zo belonend om te maken."

Overigens is er één film waar Williams de muziek niet van componeerde in de franchise; dat is Rogue One. Van Solo: A Star Wars Story maakt hij enkel het themalied. Star Wars: Episode IX draait vanaf 20 december 2019 in de bioscoop.

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Harrie69

Avatar

Niet meer dan terrecht. Geweldige componist en heeft mede door zijn muziek Star Wars gemaakt tot wat het geworden is. Hoop dat hij nog lang zal leven en mooie muziek blijft componeren.

Akke Moeka Hara

Avatar

Denk dat je blij mag zijn dat er iemand naar die bagger film gaat.

Rick_ao

Avatar

Dat themalied van die solo film ben ik wel benieuwd naar

Xenolicker

Avatar

Hoop dat 'ie in leven blijft tot het werk aan de film klaar is!

Havoc

Avatar

En daarna doet 'ie ook nog even Indiana Jones 5... lekker bezig!

rukubrick

Avatar

geen nieuwe en memorabele muziek op de nieuwe soundtrack van de disney starwas films meer te horen buiten de gekende starwars themas...past ook wel bij deze starwars recyclage films van Disney

Kamajiisama

Avatar

Alleen maar om John Williams ...is het de moeite waard om de Bios in te duiken ...!

rukubrick

Avatar

het was de moeite...nu niet meer maar die man is ook 85 ondertussen

Artificialis

Avatar

Vergeleken met de soundtracks van de prequels vind ik de nieuwe films verrassend saai op muziekgebied. De man lijkt (ongetwijfeld op verzoek) voornamelijk de thema's van de originele trilogie te hergebruiken. Overigens fantastisch dat hij op hoge leeftijd nog zo actief blijft.

rukubrick

Avatar

arti...volledig mee eens

Roeltje

Avatar

@Artificialis, heb je ze wel aandachtig geluisterd? Het is natuurlijk begrijpelijk dat de thema's uit de originele trilogie meer opvallen tijdens het kijken van de films... deze staan natuurlijk in het collectief geheugen gegrift en zijn het meest iconisch.

Maar als je kijkt naar The Force Awakens bracht het nieuwe iconische thema's zoals: Rey's Theme, March of the Resistance, Kylo Ren motif en tal van nieuwe motieven die herhaald worden.

The Last Jedi voegde hier een Finn/Rose/adventure thema aan toe die vaak in de film herhaalt wordt en herkenbaar is. Daarnaast heeft Luke/Ahch-To island een heel nieuw thema met diverse herkenbare motieven.

Als je iets verder kijkt zit de sequel trilogie vol met nieuw materiaal.

Heel blij natuurlijk met het nieuws dat Williams terugkeert! Zou Giacchino ook wel weer eens terug willen zien, maar dat kan later altijd nog.

rukubrick

Avatar

nieuw materiaal maar niks iconisch of memorabel maar ja de man is ook 85 ondertussen

Artificialis

Avatar

@Roeltje
De enige thema's die mij na het zien van The Force Awakens zijn bijgebleven waren Rey's Theme en The Jedi Steps. Verder heb ik voornamelijk de muziek van de originele trilogie voorbij horen komen. In The Last Jedi is mij zelfs geen enkel thema bijgebleven.

Als ik dat vergelijk met Duel of the Fates, The Immolation Scene, Anakin's Betrayal, Trade Federation March, Battle of Heroes, Across the Stars, March on the Jedi Temple (om er maar een paar te noemen) vind ik de muziek van de sequels aanzienlijk minder gedenkwaardig.

rukubrick

Avatar

the soundtrack van het audio book ''Shadows of the Empire' vond ik zelfs nog beter dan de soundtrack van de disney starwas films

Xenolicker

Avatar

Rukubrick - Starwas! Ik gebruik het altijd voor mijn schoeisel!

nieuwslaatste nieuws