'Jungle Book 2' gebruikt plannen van oorspronkelijke animatiefilm

'Jungle Book 2' gebruikt plannen van oorspronkelijke animatiefilm

Maar welke?

Disney's The Jungle Book 2 gaat niet alleen de boeken van Rudyard Kipling gebruiken als bronmateriaal, maar neemt ook ideeën voor de oorspronkelijke animatiefilm die de uiteindelijke film niet gehaald hebben. Dat laat scenarist Justin Marks weten aan de site Slashfilm, die hem te spreken kreeg tijdens de TCA Press Tour.

Er is volgens Marks al een eerste versie van het scenario klaar. "In de tweede film willen we verder kijken naar het materiaal van Kipling, maar ook naar de plannen van Disney die in de eerste film uit 1967 niet gebruikt zijn. Als je terugkijkt naar het werk van Bill Peet aan de eerste film, zie je dat Walt Disney veel materiaal weggegooid heeft. Jon en ik hebben echt in de archieven gezeten om te kijken naar dat materiaal. En de dingen die we goed vonden, gebruiken we voor de film," aldus Marks.

Waar het vervolg om zal draaien is nog niet zeker. Een gokje kunnen we natuurlijk wel wagen. Aan het einde van de film van Jon Favreau zien we dat Mowgli (Neel Sethi) zijn plek in de jungle gevonden heeft. Een mooi en vrolijk einde, waar de vervolgfilm op voort zal borduren.

Dat vervolg laat overigens nog wel even op zich wachten; Favreau is momenteel druk bezig met de live-action versie van The Lion King.



NieuwsFilm

meest populair