Bevestigd: Captain America is Nomad in 'Avengers: Infinity War'

Bevestigd: Captain America is Nomad in 'Avengers: Infinity War'

Daarmee worden de langlopende geruchten nu eindelijk bevestigd.

De meeste fans wisten het eigenlijk al maanden, maar nu is het daadwerkelijk officieel bevestigd door co-regisseur Joe Russo dat superheld Captain America, gespeeld door acteur Chris Evans, ook de mantel van 'Nomad' zal dragen in Avengers: Infinity War. Nomad is de alternatieve identiteit van een gedesillusioneerde Steve Rogers, die het overheidsgezag wantrouwt en zijn leven als held gedag heeft gezegd.

"Je kunt logischerwijs een personage met de naam Captain America niet goed uit de verf laten komen als je ook niet stilstaat bij de thematiek daarachter", vertelt de Russo-broer. "Vandaar dat we dit relevant wilden maken en hem in een positie wilden brengen waar hij zou gaan twijfelen aan de machtsverhoudingen."

Sterke karakterontwikkeling
In Captain America: Civil War (2016) zagen we al dat de fundering voor die karakterontwikkeling werd gelegd. "In de aankomende twee Avengers-films zul je zien dat hij duidelijk een bepaalde weg bewandelt als personage", vervolgt Russo. Zoals veel fans dus al dachten, wordt Captain America ongeveer hetzelfde als Nomad uit de comics.

Bekijk de afbeelding
"Ik zal niet zeggen dat hij precies hetzelfde zal zijn als Nomad, maar hij heeft wel dezelfde drijfveren", zegt Russo nog. Daarmee lijken we dus een versie van het personage te krijgen die past binnen het Marvel Cinematic Universe. We hoeven Evans dus niet in een spandex-pak te verwachten.

Hints van Chris Evans
Het was eigenlijk dus al wel langer duidelijk dat Captain America zich zou ontwikkelen tot Nomad, zeker na de beelden uit de eerste officiële trailer voor Avengers: Infinity War. Op een aantal evenementen waar Evans verscheen, signeerde hij ook al enkele voorwerpen van fans met de naam 'Nomad'.



NieuwsFilm

meest populair