Algemeen

Bevestigd: Captain America is Nomad in 'Avengers: Infinity War'

Daarmee worden de langlopende geruchten nu eindelijk bevestigd.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jeffrey Kouters om 19:00 in Algemeen
De meeste fans wisten het eigenlijk al maanden, maar nu is het daadwerkelijk officieel bevestigd door co-regisseur Joe Russo dat superheld Captain America, gespeeld door acteur Chris Evans, ook de mantel van 'Nomad' zal dragen in Avengers: Infinity War. Nomad is de alternatieve identiteit van een gedesillusioneerde Steve Rogers, die het overheidsgezag wantrouwt en zijn leven als held gedag heeft gezegd.

"Je kunt logischerwijs een personage met de naam Captain America niet goed uit de verf laten komen als je ook niet stilstaat bij de thematiek daarachter", vertelt de Russo-broer. "Vandaar dat we dit relevant wilden maken en hem in een positie wilden brengen waar hij zou gaan twijfelen aan de machtsverhoudingen."

Sterke karakterontwikkeling
In Captain America: Civil War (2016) zagen we al dat de fundering voor die karakterontwikkeling werd gelegd. "In de aankomende twee Avengers-films zul je zien dat hij duidelijk een bepaalde weg bewandelt als personage", vervolgt Russo. Zoals veel fans dus al dachten, wordt Captain America ongeveer hetzelfde als Nomad uit de comics.


"Ik zal niet zeggen dat hij precies hetzelfde zal zijn als Nomad, maar hij heeft wel dezelfde drijfveren", zegt Russo nog. Daarmee lijken we dus een versie van het personage te krijgen die past binnen het Marvel Cinematic Universe. We hoeven Evans dus niet in een spandex-pak te verwachten.

Hints van Chris Evans
Het was eigenlijk dus al wel langer duidelijk dat Captain America zich zou ontwikkelen tot Nomad, zeker na de beelden uit de eerste officiële trailer voor Avengers: Infinity War. Op een aantal evenementen waar Evans verscheen, signeerde hij ook al enkele voorwerpen van fans met de naam 'Nomad'.16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Ok,de geruchten gaan al lang rond maar de naam zegt mij niks en het is de 1ste keer dat ik er uberhaubt iets over lees.. Maar Peter of Spidey zit wel zeker weten in deze film,dat kan ik ook ff melden.

Master Of Films

Avatar

Oh my de ironie. De timing om Nomad naar het witte doek te brengen kan niet beter zijn.

In de jaren 70, ten tijde van Nixon, had Steve Rogers, nee Steve Trevor niet zo'n geweldige vertrouwen in de Amerikaanse regering.

En nu brengt Marvel Nomad naar het witte doek ten tijden van de heer Trump.

Ereptile

Avatar

Captain America heeft al sinds The Winter Soldier geen vertrouwen meer in overheidsorganisaties. Dit had ook best een verassing mogen blijven voor in de film.

Robbepost

Avatar

“NOMAD is een Nederlands merk met een wereldwijde aantrekkingskracht.” Veel, heel veel mensen kennen NOMAD, maar heel weinig mensen weten dat NOMAD zijn roots heeft in Nederland, in het kleine stadje Zevenaar.

In 1965 ontwikkelde een Zweeds bedrijf een nieuwe productielijn voor synthetische dekbedden en slaapzakken in Nederland. De woorden polyester en daun (dons) worden gecombineerd en het bedrijf genaamd Polydaun is geboren. Onze producten zijn vanaf toen altijd kleurrijk, heel anders dan de vaak saaie kleuren zoals groen, blauw en bruin die door de concurrenten van toen vaak gebruikt werden. Al snel hadden we de grootste productielijn voor slaapzakken in Europa. Scherp zakelijk inzicht en een originele aanpak gaf ons een voorsprong op de concurrentie, waardoor we al sinds de beginjaren een toonaangevende positie in de outdoor branche hebben.

Een paar jaar na het ontstaan van Polydaun starten we met het merk NOMAD. Innovaties en vrij denken leidt uiteindelijk tot de ontwikkeling van de wereldberoemde 3D-Polarsoft vulling. Hiermee konden compacte, lichtgewicht en betaalbare slaapzakken gemaakt worden.

En zo is NOMAD geboren!

BlackPowerWolf

Avatar

Russo " In de aankomende twee Avengers-films zul je zien dat hij duidelijk een bepaalde weg bewandelt als personage "


Goed werk geleverd. Dames en heren. Steve Rogers, Steve Trevor, Captain America oftewel Nomad overleeft Avengers: Infinity war (Part 1).

Mav Damian

Avatar

^ En wat maakt dat van belang?

Artificialis

Avatar

Captain America heeft met The First Avenger, The Winter Soldier en Civil War van alle Marvel helden misschien wel de beste trilogie gehad. Zijn bijdrage in de twee Avenger films was ook geweldig. Leuk dat hij ook nog even de Nomad identiteit op zich neemt. Maar ik denk dat het verhaal in de komende films rond is, ik acht de kans vrij groot dat hij er in Phase 4 niet meer zal zijn.

Decepticon

Avatar

@BlackPowerWolf
Dat was van voren al bekend, Chris Evans zijn contract loopt pas af na Avengers 4.

McGraig

Avatar

Bedankt Robbepost; voor dit verhelderende verhaal.

Speedster

Avatar

Thanks voor de spoilers.

ridjieddo

Avatar

Ja Robbepost, bedankt voor de dikke zachte spoilers

chefry1983

Avatar

de captain america films vind ik persoonlijk de beste marvel films. zeker de laatste 2.
nog nooit gehoord van personage Nomad maar ben benieuwd naar het eind resultaat. nog maar 3 maandjes wachten

Dukat

Avatar

Lekkere spoiler in de titel....☹

Goov25

Avatar

Ik moest aan Sons of Anarchy denken. Daar kende ik de term van. Maar leuk nieuws, zat er al dik in natuurlijk.

Scheerzeep

Avatar

@GreenHornet

Nee, het is informatie die door een regisseur naar buiten wordt gebracht.

nieuwslaatste nieuws

meest populair