Algemeen

Stanley Tucci neemt ook deel aan 'A Private War'

Biografische film over het leven van de overleden oorlogjournaliste Marie Colvin.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Rik Timmer om 07:57 in Algemeen
The Hunger Games-acteur Stanley Tucci gaat meedoen met de productie van A Private War. Variety bericht dat hij zijn krabbel heeft gezet voor een nog onbekende rol, al is het vermoedelijk een kleine. De opnames zijn al grotendeels klaar en nu hoeft regisseur Matthew Heineman enkel nog in Londen te filmen. De hoofdrol wordt vertolkt door Rosamund Pike, uit Gone Girl. In de biografische film speelt ze Marie Catherine Colvin na, een Amerikaanse oorlogjournaliste die zes jaar geleden is overleden in Syrië.

Het drama volgt Colvin terwijl ze onbevreesd te werk gaat in landen zoals Irak, Afghanistan en Libië om de oorlogen te verslaan. Dikwijls bracht ze zichzelf en haar collega's in gevaar. Zo werd haar linkeroog door een raketwerper in 2001 beschadigd toen ze in Sri Lanka was. Vanaf dat moment droeg ze een ooglapje. Colvin werkte voor de Britse krant The Sunday Times sinds 1985, tot aan haar dood in februari 2012. Ze reed toen illegaal per motor de Syrische grens over om de oorlog te verslaan - volgens haar waren de bombardementen in Homs één van de ergste dingen die ze ooit had gezien. Helaas kwam ze kort daarna om het leven door een explosie.

Naast Tucci en Pike zullen we ook Jamie Dornan en Tom Hollander zien. Eerder werd bericht dat Taron Egerton zou optreden, maar dat is niet doorgegaan. Dornan is zijn vervanger. De productie van A Private War is in handen van Thunder Road Pictures en Kamala Films. Het scenario is tot stand gebracht door Arash Amel (Grace of Monaco). Één van de producenten is Charlize Theron, die niet in het drama zal verschijnen.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair