Denis Villeneuve's 'Dune' wordt 'Star Wars' voor volwassenen

Denis Villeneuve's 'Dune' wordt 'Star Wars' voor volwassenen

Vanwege een duidelijke reden.

Nu zijn zeer sterk ontvangen film Blade Runner 2049 uit de bioscoop is en binnenkort op schijf verschijnt, gaat de talentvolle Canadese regisseur Denis Villeneuve zich richten op zijn volgende regieklus. Dit wordt een nieuwe verfilming van de bekende sciencefictionklassieker 'Dune' uit 1965 van schrijver Frank Herbert.

Volgens Villeneuve, die sprak met de website Fandom, wordt zijn versie - in 1984 verscheen Dune van regisseur David Lynch - een Star Wars-film voor volwassenen:


Bekijk de afbeelding"Het meeste van de hoofdgedachte van Star Wars komt uit Dune, dus het wordt een uitdaging om hiermee om te gaan. De ambitie is om de Star Wars-film te maken die ik nooit heb gezien. Dus op een bepaalde manier wordt dit een Star Wars-film voor volwassenen. We zullen het zien." - Denis Villeneuve

Naast Dune werkt Villeneuve ook aan een film over Cleopatra, de laatste Hellenistische heerseres van Egypte. Naar verwachting is dit het project van Villeneuve na Dune. Voor beide films is nog geen verschijningsdatum bekend.

NieuwsFilm

meest populair