Denis Villeneuve maakt mogelijk 'Cleopatra'

Denis Villeneuve maakt mogelijk 'Cleopatra'

Met Angelina Jolie in de hoofdrol?

Regisseur Denis Villeneuve, die het laaiend enthousiast ontvangen Blade Runner 2049 regisseerde, is in gesprek met Sony Pictures om Cleopatra te regisseren. De film moet gebaseerd worden op de biografie die Stacy Schiff schreef over de Egyptische koningin.

Het boek heeft de volgende synopsis:
Haar paleis was bekleed met onyx en goud, maar rijker in politieke en seksuele intriges. Boven alles was Cleopatra een sluwe strateeg en een ingenieus onderhandelaar. Ze trouwde tweemaal, een keer met een broer. Ze voerde brute oorlog tegen de eerste en vergiftigde de tweede. Incest en moord waren specialiteiten in de familie. Ze had kinderen van Julius Caesar en Marcus Antonius, twee van de meest prominente Romeinen van die tijd. Met Antonius probeerde ze een nieuw keizerrijk te vestigen, in een alliantie die tot hun beider einde leidde. Beroemd, lang voor ze berucht werd, ging Cleopatra de geschiedenis in voor alle verkeerde redenen. Haar persoonlijkheid en het drama van haar omstandigheden zijn verloren gegaan.

Villeneuve brengt ons binnenkort dus Blade Runner 2049, maar maakte eerder onder meer de films Prisoners, Sicario en Arrival. Ook is hij onlangs genoemd voor de regie van Bond 25 en is hij bezig met een Dune-verfilming voor Legendary Entertainment.

Sony heeft al een script liggen van David Scarpa, Eric Roth en Brian Helgeland. Verder is Angelina Jolie een voorname kandidaat voor de hoofdrol.



NieuwsFilm

meest populair