Arrival (2016)

Why are they here?

Een taalprobleem van interplanetaire proporties.
play

7,9 details

  • 116 Min
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
116 Min Verenigde Staten

Story of Your Life is een hersenkrakende sciencefiction-thriller met een krachtige, emotionele twist. Nadat buitenaardse wezens op onze planeet landen, wordt een taalkundige gerekruteerd door de Amerikaanse overheid om de bedoelingen van de aliens te ontcijferen. Terwijl ze de taal van de wezens begint te ontcijferen, krijgt ze te maken met een aantal flashbacks, die de sleutel blijken tot het ontraadselen van een groter mysterie rondom het buitenaards bezoek.

Regie
Denis Villeneuve
Cast
Jeremy Renner, Amy Adams, Forest Whitaker, Michael Stuhlbarg, Tzi Ma, Mark O'Brien, Larry Day, Joe Cobden, Russell Yuen, Frank Schorpion, Julian Casey, Nathaly Thibault, Ruth Chiang, Pat Kiely, Andrew Shaver, Julia Scarlett Dan, Frank Fiola, Abigail Pniowsky, Leisa Reid, Max Walker, Jadyn Malone, Lucy Van Oldenbarneveld, Sangita Patel, Lucas Chartier-Dessert, Christian Jadah.
Release
10.11.2016
Release NL
10.11.2016
Release DVD
22.03.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Denis Villeneuve | Cast: Amy Adams (Louise Banks), Jeremy Renner (Ian Donnelly), Forest Whitaker (Weber), Michael Stuhlbarg (Halpern), e.a. | Speelduur: 116 minuten | Jaar: 2016

Toen de Canadese cineast Denis Villeneuve tekende voor de regie van het langverwachte vervolg op de sciencefictionklassieker Blade Runner bracht dat nieuws toch een frons op het voorhoofd van vele genrefans teweeg. Villeneuve heeft weliswaar een aantal bijzonder geslaagde, grimmige thrillers op zijn naam staan, maar had nog geen ervaring met scifi. Het is nu aan Arrival om die aarzeling bij de genreliefhebbers weg te nemen. De film zal weinig moeite hebben daarin te slagen, want hij toont aan dat Villeneuve zeer goed in staat is een intelligent en enerverend staaltje wetenschapsfictie af te leveren. Arrival mag zonder schroom bijgezet worden in het rijtje beste sciencefictionfilms van de laatste tien jaar.

De 'aankomst' in kwestie behelst een twaalftal intimiderend grote ruimteschepen die zich volkomen onverwachts aandienen op schijnbaar lukrake locaties verspreid over de hele aardbol. De paniek is groots, want het buitenaardse bezoek plaatst de positie van de mens in het universum in een nieuw daglicht. Het is Villeneuve echter niet te doen om de Grote Vragen, hij zoekt antwoorden op kleinere schaal. Te beginnen met simpele vragen als 'wie zijn jullie?' en 'wat willen jullie hier?'. Het is aan linguïste Louise Banks om samen met een schietgraag militair apparaat en wantrouwende overheidsagenten, antwoorden uit de aliens te krijgen. Dat is een zware opgave, want de bezoekers hebben fysiek noch taalkundig iets met de mens gemeen. Bovendien kampt Louise met haar eigen sores, geplaagd door rouw over haar verloren dochter.

videotrailers & clips

alle artikelen (12)

Arrival Nieuwsberichten

Laatste reacties

Duck-Twacy

"...Pretentieuze bullshit..."

MovieMazzter

"...een zeer boeiend en interessant thema voor een film. Hoe reageert de wereld als buitenaardse wezens......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Arrival

acties