Officieel: Denis Villeneuve regisseert 'Dune'!

Na Blade Runner 2049 opnieuw een bestaand project voor de Arrival-regisseur.

In november 2016 werd bekend dat Legendary Pictures de filmrechten had aangekocht van het sciencefictionboek 'Dune' van schrijver Frank Herbert. Niet veel later werd Denis Villeneuve (Arrival, Blade Runner 2049) aan het project gekoppeld aangezien hij al eens heeft aangegeven dat het voor hem een langgekoesterde droom is om Dune te verfilmen.

Nu is zijn aanstelling ook officieel. Brian Herbert, de oudste zoon van de schrijver, mocht het nieuws aankondigen: "Het is officieel. Legendary Pictures heeft de zeer getalenteerde Denis Villeneuve in dienst genomen om het opwindende nieuwe DUNE-reeks filmproject te regisseren."


In 1984 verscheen de meest bekende verfilming tot op heden: Dune van regisseur David Lynch. Het verhaal speelt zich af in 10191 en laat zien dat het gehele universum afhankelijk van de grondstof Spice, alleen te vinden op de droge en afgelegen planeet Arrakis. De bewoners van de planeet zijn in afwachting van hun verlosser die hen zal helpen in een oorlog tegen het keizerrijk van Harkonnen.

Met dit nieuws kan er in ieder geval één naam weggestreept worden van de onlangs onthulde vermoedelijke shortlist voor de DC-film The Batman.

NieuwsFilm

meest populair